Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 22 de octubre de 2013

Es celebra al Clínic una Jornada sobre innovació en política farmacèutica en l’atenció a malalts crònics

Els pacients amb malalties cròniques són especialment vulnerables a patir problemes en la seva salut, ja que habitualment pateixen pluripatologia, són pacients polimedicats, transiten per diferents nivells assistencials i els tracten múltiples professionals, etc. En aquests tipus de pacients és molt important que la prescripció farmacèutica sigui l’adequada, de forma que millori l’eficàcia i la seguretat durant els tractaments i a la vegada es garanteixi un ús racional dels medicaments. La seguretat en l’ús dels fàrmacs i el malbaratament de recursos es poden millorar, tant a nivell de selecció/preinscripció com a nivell d’utilització, mitjançant una adequada prescripció farmacèutica.

En aquesta línia, i amb l’objectiu de compartir les experiències entre diversos nivells assistencials i els coneixements relacionats amb la millora de la selecció i utilització de fàrmacs en els pacients crònics, es va organitzar els passats 10 i 11 d’octubre un taller al Clínic sobre estratègies innovadores de política farmacèutica en el marc de l’atenció a la cronicitat, organitzat per AIS-Barcelona Esquerra i que comptava amb la particiáció de l’Hospital Clínic, l’ICS, l’AQuAS (Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries); L’NHS Lothian (National Health Institute, Escòcia); el CatSalut, el Consorci d’Atenció Primària de Salut de l’Eixample CAPSE; el Consorci Hospitalari de Vic CHV, i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, COFB.

El Workshop o taller va començar amb una introducció general en la que es va explicar el model i situació d’Escòcia i Catalunya en l’ús del medicament. Tot seguit, el primer dia es van celebrar diferents tallers, quatre en total, de forma simultània i amb grups tancats, en els quals es va tractar de la selecció de medicaments, de la utilització i la seguretat, de la utilització i l’efectivitat, i de l’avaluació de resultats. Les conclusions de cada taller es van recollir en un document de treball i en propostes pràctiques que es van treballar en una reunió conjunta de tots els grups.

En el segon dia es va celebrar un únic acte, on es va tractar sobre com desenvolupar un Pla estratègic de política farmacèutica territorial. Va estar moderat per Pat Mulrray i Jennifer Mcintosh, del NHS Lothian; el Dr. Carles Codina, del servei de Farmàcia de l’Hospital Clínic, va ser l’encarregat de recollir les conclusions finals i de donar per tancat el taller.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.