Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 30 de octubre de 2013

El Dr. Juan Carlos García-Valdecasas, Acadèmic Electe de la RAMC

El Dr. Juan Carlos García-Valdecasas, cap del servei de Cirurgia General i Digestiva, Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments  de l’Institut Clínic de Malalties Digestives i Metabòliques, va ser nomenat Acadèmic Electe per la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC) en una sessió pública extraordinària convocada per aquesta insigne institució i  que va tenir lloc a la seva seu del carrer del Carme 47 de Barcelona el diumenge 27 d’octubre a les 18h. Amb motiu del nomenament, el Dr. García-Valdecasas va llegir als presents el discurs protocolari d’ingrés, que portava per títol: ‘El trasplantament hepàtic. Un recorregut pel programa  de l’Hospital Clínic. Aportacions i claus de futur‘.

El Programa de Trasplantament de Fetge que porta a terme l’equip del Clínic liderat pel Dr. Juan Carlos García-Valdecasas ja ha celebrat els 25 anys d’història (que va complir el passat mes de juny), durant els quals s’han practicat més de 1820 trasplantaments, (100 de donant viu, 40 a cor parat i més de 50 trasplantaments dominó). Algunes de les intervencions  portades a terme al llarg d’aquests anys han suposat fites mèdiques que han convertit la Unitat en referent mundial i en un equip pioner en el seu camp. Entre les més destacades figuren el primer trasplantament de fetge en adult de donant viu realitzat a Espanya el març de 2000, o  el primer trasplantament de donant a cor parat, l’any 2002.

Actualment, la Unitat de Trasplantament Hepàtic de l’Hospital Clínic porta a terme més de 70 intervencions l’any, i manté el seguiment de entre 700 i 800 pacients intervinguts. Això fa que l’Hospital Clínic de Barcelona estigui en el segon lloc pel què fa a l’activitat i en els primers llocs pel què fa a resultats, d’una llista de vint-i-cinc hospitals que realitzen aquesta mena d’intervencions.

(Fotografia: Rubén Moreno)

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.