Categories

Entrada publicada a:

dijous, 10 de octubre de 2013

El Dr. Ignasi Rodríguez Pintó, Premi de l’APS ACTION

El  Dr. Ignasi Rodríguez-Pintó, becari de l’equip IDIBAPS Malalties Autoimmunes Sistèmiques que dirigeix el Dr. Ricard Cervera, ha estat guardonat amb el Premi APS ACTION (Antiphospholipid Syndrome Alliance for Clinical Trials and International Networking) Scholar’s Award en el decurs del 14th International Congress on Antiphospholipid Antibodies celebrat a Rio de Janeiro (Brasil) durant els dies 18 a 21 de setembre passat, pel seu treball sobre la síndrome antifosfolipídica catastròfica.

El Dr. Ignasi Rodríguez-Pintó va obtenir el títol de Màster en Malalties Autoimmunes de la Universitat de Barcelona el 2011 i des d’aleshores desenvolupa el projecte pre-doctoral “Validació dels criteris de classificació de la síndrome antifosfolipídica catastròfica” sota la direcció dels Drs. Gerard Espinosa i Ricard Cervera, que inclou les tasques de Data Manager del “CAPS Registry”, registre internacional dels pacients diagnosticats arreu del món amb aquesta síndrome.

La síndrome antifosfolipídica catastròfica és una malaltia autoimmune sistèmica on els anticossos antifosfolipídics desencadenen trombosis a diversos òrgans del cos humà de forma simultània i molt ràpida, per la qual cosa se solen produir fracassos multiorgànics que tenen una elevada mortalitat. La creació del “CAPS Registry”, coordinat des de l’equip IDIBAPS Malalties Autoimmunes Sistèmiques, ha facilitat la realització de diversos estudis clínics, epidemiològics i terapèutics que han permès, entre altres fites, proposar la teràpia triple (anticoagulació, glucocorticoïds i recanvis plasmàtics o immunoglobulines endovenoses) com a tractament d’elecció (disminueix la seva mortalitat del 50% al 30%).

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.