Categories

Entrada publicada a:

dijous, 31 de octubre de 2013

Cuidem les persones grans en família, en el cicle Fòrum Salut Clínic

La Sra. Silvia Carrasco i la Sra. Maria Galisteo, diplomades en Infermeria, van ser les conferenciants del cicle Fòrum Salut Clínic el passat dijous 24 d’octubre amb ‘Cuidem les persones grans en família‘, que van oferir davant un públic nombrós que omplia la sala Farreras Valentí de l’Hospital Clínic.


Com van explicar la Sra. Carrasco i la Sra. Galisteo, l’augment de la esperança de vida comporta un envelliment de la població, que s’acompanya sovint de malalties cròniques i limitacions físiques i cognitives. Aquesta situació comporta una major necessitat de ser cuidat, ja que la persona gran va perdent autonomia per a realitzar les activitats bàsiques de la vida diària i comença a necessitar ajuda o la suplència d’una altra persona, l’anomenada “cuidadora”, habitualment un familiar o un amic proper.

Les persones que adopten el rol de cuidadores poden tenir, en moltes ocasions, dificultats i dubtes per atendre a la persona gran a domicili. Aquesta manca de coneixements els pot generar malestar i estrés i provocar-los a la llarga problemes de salut. Cuidar una persona dependent és una tasca difícil i cansada, per això és primordial que el cuidador o cuidadora sigui capaç també d’auto cuidar-se i mantenir un estil de vida saludable tant físicament com emocional. La informació sobre habilitats en la cura de la persona gran dependent, així com les recomanacions que poden proporcionar experts en geriatria, poden ser de gran ajuda. Coneixements sobre temes com la higiene corporal, la incontinència, la mobilització, la nutrició i l’administració de medicaments i d’altres temes relacionats amb la alteració de la comunicació i els trastorns del son i de la conducta, poden facilitar en gran mesura l’abordatge de l’ancià.

Després de la conferència i del torn de preguntes per part del públic assistent a la sala, es va presentar la següent conferència del cicle, que estará dedicada a la temàtica de la Marató de TV 2013.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.