dimecres, 21 de agost de 2013

El Dr. Josep Ribas, medalla Joaquín Bonal 2013 de la SEFH

El Dr. Josep Ribas, cap de servei de Farmàcia de l’Hospital Clínic, ha estat guardonat recentment amb la medalla Joaquín Bonal 2013 que atorga la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria (SEFH). Aquest prestigiós guardó reconeix aquells professionals que al llarg de la seva carrera han contribuït decisivament al  desenvolupament de la farmàcia hospitalària. El Dr. Ribas és Doctor en Farmàcia per la UB i Especialista en Farmàcia Hospitalària. El 2002 va ser elegit acadèmic de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya i des de 1984 és cap de Servei de Farmàcia del Clínic. L’entrega del premi serà el proper mes d’octubre, en el transcurs del 58è Congrés Nacional de la SEFH  que enguany es celebrarà al Palau de Fires i Congressos de Màlaga.

La SEFH

La SEFH és una organització científica sense ànim de lucre que aplega els professionals i té com a missió incrementar el coneixement sobre la farmàcia hospitalària i l’ús adient i segur dels medicaments. L’entitat ofereix, a través del grup TECNO, el Curso de Nuevas Tecnologías Aplicadas al Servicio de Farmacia, el mòdul VI -i últim- del qual va tenir lloc a Barcelona el passat mes de febrer co-organitzat per l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i l’Hospital Clínic de Barcelona.

La medalla de la SEFH porta el nom de l’insigne Dr. Joaquim Bonal, artífex de la transformació del servei de Farmàcia de l’Hospital de Sant Pau, centre al que es va integrar el 1967. Capdavanter en la modernització del rol de la farmàcia hospitalària i dels seus professionals, el Dr. Bonal va ocupar càrrecs en la Direcció General de Farmàcia i va ser president del Consell Directiu del Cos Facultatiu de Sant Pau, de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria, de l’European Society of Clinical Pharmacy, de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica i, ja jubilat, de la Fundació Pharmaceutical Care-España.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.