Categories

Entrada publicada a:

divendres, 26 de juliol de 2013

L’equip d’Immunoal·lèrgia Respiratòria Clínica i Experimental rep dos premis per les seves presentacions al EAACI-WAO Congress

Dos membres de l’equip IDIBAPS Immunoal·lèrgia Respiratòria Clínica i Experimental (IRCE), l’investigador predoctoral Francisco de Borja Callejas Díaz i la postdoc Dra. Laura Pujols i Tarrés, han estat guardonats per les seves presentacions al 2013 European Academy of Allergology and Clinical Immunology – World Allergy Organization (EAACI-WAO) Congress, celebrat a Milà (Itàlia) de 22 al 26 de juny. L’equip encapçalat pel Dr. Joaquim Mullol rep així un reconeixement per la qualitat dels treballs científics que impulsa.

L’investigador predoctoral Francisco de Borja Callejas Díaz va ser guardonat amb el Premi a la millor presentació oral en la secció Markers of chronic rhinosinusitis. La presentació es titulava “Characterization of two epithelial cell air-liquid interface (ALI) culture models for human healthy nasal mucosa and nasal polyps”. Es tracta d’un nou model in vitro de rinosinusitis crònica amb poliposi nasal generat a partir de cèl·lules mare nasals madures per estudiar la fisiopatologia de la malaltia i el desenvolupament de nous fàrmacs. Aquest investigador també va rebre un dels tres travel grant awards atorgats per GA2LEN (Global Allergy and Asthma European Network), xarxa d’excel·lència de la que l’IDIBAPS és membre.

Per la seva banda, la investigadora postdoctoral Dra. Laura Pujols i Tarrés va rebre el premi a la millor presentació en la secció Immunology of the nose and the eyes. Sota el títol “Deficient glucocorticoid induction of anti-inflammatory genes in asthmatic nasal polyp fibroblasts” va explicar un estudi que demostra el dèficit d’expressió de tres gens antiinflamatoris com a possible causa de la rinosinusitis crònica amb pòlips nasals en pacients asmàtics.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.