dijous, 18 de juliol de 2013

El Clínic practica la primera reparació de bypass gàstric per via endoscòpica per al tractament contra l’obesitat a Catalunya

L’Hospital Clínic de Barcelona dóna un pas més en el tractament de l’obesitat a l’incorporar una nova tècnica revolucionària de reparació de bypass gàstric (RECO) mínimament invasiva, dirigida a pacients que tornen a recuperar pes després de ser sotmesos a una cirurgia bariàtrica.

Aquesta tècnica, que arriba a Catalunya després d’una exhaustiva recerca i amb resultats esperançadors a nivell internacional, ofereix la possibilitat d’operar-se sense assumir riscos importants per a la salut al dur-se a terme per via oral.

El passat mes de maig, l’equip de l’Hospital Clínic format pel Servei de Cirurgia General i  Digestiva i la Unitat d’Endoscòpia Digestiva liderats pel Dr. Antonio M. de Lacy, el Dr. Josep Llach i la Dra. Gloria Fernández, va practicar amb èxit la primera reparació del bypass gàstric per via endoscòpica a Catalunya. En l’operació també va participar com assessor tècnic el Dr. Manoel Galvao Neto del Centro Gastro Obeso Center de Sao Paulo (Brasil), uno dels especialistes més reconeguts en tècniques de tractament de l’obesitat.

La intervenció va durar 45 minuts i no va ser necessari practicar incisions externes, ja que es porta a terme completament per via oral mitjançant un endoscopi de doble canal. Amb la cirurgia mínimament invasiva es redueix de manera significativa el risc i els costos d’aquest tipus d’intervencions, així com el període de recuperació del pacient després de la intervenció, que és de només de 24 hores.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.