dilluns, 27 de maig de 2013

Oftalmologia per a no metges, tema de la quarta conferència del cicle Fòrum Salut Clínic

El dijous 23 va tenir lloc a la sala d’actes Farreras Valentí de l’hospital la quarta conferència del Cicle 2013 de Fòrum Salut Clínic que en aquesta ocasió estava dedicada a: Oftalmologia per a no metges: conjuntiva, cataractes, glaucoma i retina, i que va anar a càrrec de la Dra. Elena Millà, especialista del servei d’Oftalmologia del Clínic (ICOF).

En la seva conferència, al Dra. Millà fa ver un repàs de les principals patologies que afecten els diferents teixits i òrgans dels globus oculars. Va comencar per definir l’anatomia normal de l’ull per saber millor el funcionament d’aquest aparell i per entendre com pot veure’s afectat per les diferents patologies inflamatòries, infeccioses, degeneratives, etc. Així, la conjuntiva i annexes oculars són els responsables de malalties banals de la superfície ocular com la conjuntivitis, la blefaritis, etc,  que no comprometen la funció visual. Altres alteracions freqüents en la població són les alteracions de la refracció, que es poden resoldre amb correcció òptica o amb cirurgia làser. A mesura, però, que les patologies afecten els medis transparents de l’ull, com la còrnia o el cristal·lí, es perd agudesa visual i es produeixen malalties de major importància que solen requerir tractaments més complexes, principalment quirúrgics.

En la última part de la conferència, la Dra. Millà va fer esment de les alteracions que es poden donar del nervi òptic i de la retina i que poden ser causa d’una patologia visual greu que en ocasions pot ser inclús irreversible.

A continuació de la conferència de la Dra. Millà es va encetar el torn de preguntes del nombrós públic assistent i es va presentar la següent conferència del cicle, prevista pel dijous 27 de juny i que porta per títol Em sobra pes: En sóc culpable? Què puc fer-hi? i que anirà a càrrec del Dr. Josep Vidal i la Sra. Violeta Moizé, del servei d’Endocrinologia del Clínic.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.