divendres, 3 de maig de 2013

El Dr. Manuel Bernal, nou president de l’Acadèmia Europea d’ORL i Cirurgia cervicofacial (EAORL-HNS)

El Dr. Manuel Bernal, Cap de Servei d’ORL de l’Hospital Clínic, ha estat elegit president de l’Acadèmia Europea d’Otorinolaringologia i Cirurgia cervicofacial, EAORL-HNS, en el transcurs del congrés europeu que d’aquesta especialitat s’ha celebrat a Niça el 30 d’abril. També en aquesta edició, el Dr. Bernal ha presentat la nova obra Complications in Otolaryngology-Head and Neck Surgery, de la qual és l’editor principal. Aquest manual, editat per Thieme, tracta de les complicacions que es poden donar en les intervencions quirúrgiques d’aquesta especialitat, temàtica que no és comú trobar a les obres de Medicina.

 

El nou president de la EAORL-HNS és Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Johannes-Gutenberg de Mainz (Alemanya) i Professor titular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. També, és “Privat-Dozent” de la Universitat del Ruhr, Bochum, Alemanya. Al juny de 2012 va ser designat Membre d’Honor de la Societat Alemanya d’ORL i Cirurgia cervicofacial (Deutsche Gesellschaft für Hals-onessin-Ohrenheilkunde, Kopf-und Hals-Chirurgie) en reconeixement a la seva brillant trajectòria i destacada contribució al desenvolupament d’aquesta especialitat, i el novembre de 2012 va ser guardonat amb la Medalla d’Or de la Societat Espanyola d’ORL i Cirurgia cervicofacial (SEORL-PCF) pels èxits aconseguits pel Dr. Bernal com a president de l’edició 2011 del congrés europeu que es va celebrar a Barcelona.

La Societat Europea d’ORL i Cirurgia cervicofacial

La EAORL-HNS és una confederació de societats europees que reuneix 15 societats d’ORL i Cirurgia cervicofacial de tot Europa. Juntament amb la Federació Europea de Societats d’Otorinolaringologia (EUFOS) i la Secció de la Unió Europea d’Especialistes en ORL (UEMS-ORL) forma la Confederació Europea d’Otorinolaringologia i Cirurgia cervicofacial (CEORL-HNS), que té com a objectiu principal unificar esforços per constituir-se en la veu de l’especialitat a Europa i la resta del món.

El congrés europeu, de periodicitat bianual, és la trobada científica més important en Otorinolaringologia i Cirurgia cervicofacial, on els assistents poden conèixer noves tècniques, noves habilitats i millors pràctiques clíniques en les especialitats d’Otologia, Neuro-Otologia, Rinologia, Cirurgia Plàstica Facial, Laringologia, Audiologia, Foniatria i Al·lergologia. En la seva organització s’alternen les diferents societats que conformen la CEORL-HNS.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.