Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 6 de maig de 2013

Barcelona és aquests dies la capital mundial de l’eradicació de la malària

Al voltant de 60 experts mundials en malària provinents de més de 30 països es donen cita del 6 al 10 de maig al curs Science of Eradication: Malaria, que en la seva segona edició organitza ISGlobal en col·laboració amb la Harvard School of Public Health i el Swiss Tropical and Public Health Institute. Acreditat per la UB, el curs proporciona una perspectiva interdisciplinar sobre l’eliminació i l’eradicació de la malària, on els assistents adquiriran, entre d’altres, coneixements i habilitats per a controlar i eliminar la malària, per a desenvolupar programes d’eradicació mitjançant la comprensió d’anteriors esforços d’eradicació de malalties i per a l’ús eficaç de proves i dades del món real.

La sessió d’apertura va tenir lloc diumenge 5 de maig al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), seu del curs, amb la ponència Organization Setting the Stage for Malaria Eradication de Robert Newman, responsable del programa de malaria de la Organització Mundial de la Salut (OMS).

Igualment, amb motiu d’aquesta trobada s’han organitzat diversos actes divulgatius i gratuïts en anglès sobre la malària, dirigits tant al públic en general com a l’especialitzat; per una banda, el 7 de maig a les 18h s’oferirà un cinefòrum on s’estrenarà a Espanya la pel·lícula Mary and Martha, protagonitzada per la doblement oscaritzada Hilary Swank. Per l’altra, tindrà lloc la segona Global Health Lecture, sobre Genètica i Salut Global, de la Prof. Dyann Wirth (Harvard School of Public Health), a l’auditori del Centre Esther Koplowitz el dimecres 8 de maig a les 12h.

Què és ISGlobal?

L’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) és el resultat de l’aliança entre institucions acadèmiques, governamentals i filantròpiques que s’han unit per fer front als reptes de la salut en un món globalitzat.  ISGlobal consolida un node d’excel·lència basat en la recerca, formació i assistència mèdica que té el seu origen en l’Hospital Clínic de Barcelona i la Universitat de Barcelona i que ara expandeix les seves capacitats. Juntament amb el CRESIB (Centre d’Investigació en Salut Internacional de Barcelona) i el CREAL (Centre d’Investigació en Epidemiologia Ambiental), formen l’aliança ISGlobal per a consolidar una institució de referència en la salut global.

Per a més informació: web del curs; web d’ISGlobal

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  Etiquetes

  , ,

  Els comentaris estan tancats.