divendres, 26 de abril de 2013

Es publica “Complications in Otolaryngology—Head and Neck Surgery”, amb el Dr. Manuel Bernal com a editor principal

L’editorial Thieme, especialitzada en temes mèdics, ha publicat recentment un manual que està cridat a ser una referència en ORL:  Complications in Otolaryngology—Head and Neck Surgery, al presentar una valuosa informació, que no està disponible en altres obres, sobre les complicacions que es poden donar en les intervencions quirúrgiques d’aquesta especialitat. Com a editor en cap hi ha intervingut el Dr. Manuel Bernal, cap de servei d’ORL i professor titular de la UB, que ha comptat amb la col·laboració de prestigiosos especialistes d’àmbit internacional com Ricardo L. Carrau (EUA), Stefan Dazert (Alemania), John L. Dornhoffer (EUA), Giorgio Peretti (Italia), Marc A. Tewfik (Canadà) i Peter-John Wormald (Austràlia).

El Dr. Bernal (derecha) con Stephan Konnry, editor general de ORL de la editorial Thieme.

L’obra exposa per primera vegada les complicacions i els riscos que poden sorgir en Otologia, Rinologia i la cirurgia de cap i coll. Al llarg de més de 400 pàgines i més de 400 il·lustracions a tot color, entre fotografies intraoperatòries i imatges endoscòpiques, els autors posen en comú els seus coneixements en aquest àmbit, oferint als especialistes i estudiants els seus consells, trucs i pràctiques exitoses basades en la seva experiència clínica.

Els diferents capítols de l’obra tracten, entre d’altres, dels procediments en l’oïda media i interna, els senus paranasals, les glàndules salivals, la cirurgia endoscòpica de la base del crani, la gestió de les vies respiratòries, la laringectomia i la cirurgia de tiroides. Totes les complicacions estan presentades en una forma fàcil de consultar, amb una definició de cada complicació i les seves seqüeles, l’incidència d’aparició, el moment de la cirurgia, quan es més probable la seva aparició, els consells per evitar-les i les tècniques per a la seva  gestió.

Per la seva temàtica i tractament, no gaire usual en Medicina, aquest llibre resulta de lectura essencial per als cirurgians especialitzats ORL i en procedimients quirúrgics de cap i coll.

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  Etiquetes

  ,

  Els comentaris estan tancats.