Categories

Entrada publicada a:

divendres, 1 de març de 2013

El menjar sa i el menjar bo, analitzats al Cicle Fòrum Salut Clínic

El dijous 28 de febrer es va celebrar la segona jornada del cicle de conferències en salut Forum Salut Clínic 2013, dedicada a nutrició, amb la conferència Menjar sa, menjar bo a càrrec del Dr. Daniel Closa, Doctor en Biologia i investigador del CSIC a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)-Hospital Clínic. Força public es va congregar a la sala Ferreres Valentí de l’hospital per escoltar les paraules del Dr. Closa en un tema tant quotidià i alhora tant important per a la salut.

El Dr. Closa es va referir als aliments orgànics els quals, tot i que ens sembli que són més sans i més bons que els convencionals degut a que porten menys “química”, de fet són del tot química, com ho és també tot allò que ens envolta, incloent-hi el menjar que mengem i el nostre propi cos.

Tot i aquesta mala fama, hem de tenir present que la química per sí mateixa no és necessàriament dolenta. Ben al contrari; en el món de l’alimentació, si l’apliquem amb intel·ligència ens permet gaudir d’una alimentació de la millor qualitat, un avantatge que cap altre generació abans que la nostra ha pogut gaudir-ne al llarg de l’història.

Malgrat això, ens trobem que avui dia molts dels aliments que consumim ja no tenen “aquell gust que tenien abans”. I és que l’equilibri entre qualitat, seguretat i sabor no sempre és fàcil d’aconseguir, i moltes de les informacions que ens arriben resulten confuses i sovint contradictòries.

Després del torn de precs i preguntes per part del nombrós públic assistent a la sala, es va presentar la propera conferència del cicle, que s’oferirà el dijous día 25 d’Abril (el mes de març no hi haurà conferència perquè coincideix amb la Setmana Santa) i anirà a càrrec de la Dra. Mª Angels Martínez Zamora, que parlarà sobre un tema de gran interès per a les dones: L’endometriosi: una malaltia crònica i dolorosa per a la dona.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.