Categories

Entrada publicada a:

divendres, 22 de març de 2013

El Dr. Jaume Bosch, Premi Fundación Lilly d’Investigació Biomèdica 2013 en la categoria de recerca clínica

La Fundación Lilly ha concedit els Premis d’Investigació Biomèdica 2013 en les categories d’Investigació Preclínica i Clínica, respectivament, al Dr. Andrés Moya, director científic del Centre Superior d’Investigació en Salut Pública de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana (CSISP-FISABIO), i al Dr. Jaume Bosch, director científic del CIBER de Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBERehd) i catedràtic de medicina de l’Hospital Clínic – IDIBAPS de Barcelona. Aquests guardons, dotats amb una quantia de 40.000 euros cada un, reconeixen la trajectòria científica d’excel·lència d’investigadors que han contribuït al desenvolupament de la Biomedicina i les Ciències de la Salut a Espanya.

El Dr. Jaume Bosch ha estat reconegut per la seva tasca en el camp de l’hepatologia i concretament en l’anàlisi de la hipertensió portal i els trastorns hemodinàmics associats a malalties hepàtiques. La hipertensió portal és la primera causa de mort i trasplantament hepàtic en la cirrosi. Les aportacions del doctor Bosch han permès descobrir noves dianes terapèutiques que s’han incorporat a la pràctica clínica, reduint la mortalitat associada a aquesta malaltia des d’un 50% a menys del 20% en les dues últimes dècades. El seu laboratori, de renom internacional, ha format nombrosos científics de tot el món i ha impulsat decisivament la investigació translacional i la hepatologia espanyoles. És en l’actualitat, President de l’Associació Espanyola per Estudi del Fetge. “Les seves investigacions destaquen per la seva innovació. Han permès crear o modificar pautes de tractament i actituds terapèutiques i, obrir noves línies d’investigació“, subratlla el director de la Fundació Lilly, José Antonio Sacristán.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.