Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 27 de febrer de 2013

El Dr. Ramon Gomis nou membre de l’Institut d’Estudis Catalans

El ple de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va acordar el 25 de febrer incorporar quatre nous membres. L’articulista, enigmista, narrador i traductor Màrius Serra i el pedagog Vicent Pascual, que va tenir un paper clau en la introducció del català en l’escola valenciana en els últims trenta anys, s’incorporen a la Secció Filològica. Els metges Jordi Salas-Salvadó, de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, i Ramon Gomis, director de l’IDIBAPS, ho fan a la Secció de Ciències Biològiques.

La Secció de Ciències de l’IEC, que havia estat fundada el 1911, va desdoblar-se el 1989 en la Secció de Ciències Biològiques i la Secció de Ciències i Tecnologia. La Secció de Ciències Biològiques desenvolupa programes de recerca encabits en l’àmbit de la catalanística, de caire terminològic o orientats a l’estudi del patrimoni biològic i genètic. D’altra banda, impulsa recerques no pròpiament centrades en territoris de parla catalana que contribueixen, però, al desenvolupament i a la difusió de la recerca.

El nomenament del Dr. Ramon Gomis és un reconeixement a la seva tasca en l’atenció hospitalària, la docència i la recerca. A més de metge endocrinòleg de l’Hospital Clínic de Barcelona i catedràtic d’Endocrinologia a la Universitat de Barcelona, és director de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS). També és autor de diverses obres de teatre i de textos en prosa.

Informació via: Institut d’Estudis Catalans (IEC)

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.