Categories

Entrada publicada a:

dijous, 21 de febrer de 2013

La neuroimatge i la farmacogenètica estan contribuint enormement al progrés de la Psiquiatria

Els avenços en la medicina Genòmica estan arribant ja a malalties no oncològiques de gran prevalença, com els trastorns psiquiàtrics i les diabetis i les seves complicacions. Tot i que l’aplicació clínica d’aquests progressos encara és limitada, es preveu que en els propers anys es vagi generalitzant i contribueixi a trobar el fàrmac més adequat per a cada pacient, augmentant la seva eficàcia, anticipant els seus beneficis i evitant efectes adversos. Així es va posar de relleu en la 8ª Reunió Internacional sobre Investigació Translacional i Medicina Personalitzada, que va tenir lloc el passat 7 de febrer a la Fundació Jiménez Díaz de Madrid. L’acte va comptar amb la participació del Dr. Miquel Bernardo, director del Programa de Psiquiatria de l’Hospital Clínic (Barcelona) i investigador de l’IDIBAPS.

Informació via: Instituto Roche

Per al Dr. Miquel Bernardo, “la neuroimatge i la farmacogenètica estan contribuint enormement al progrés que la Psiquiatria està experimentant a l’hora d’oferir respostes en el tractament de les malalties mentals”. Segons detalla aquest expert, “la Farmacogenètica està contribuint a desenvolupar tests que permetran un maneig més segur i efectiu de les diferents opcions farmacològiques i, per tant, disposar de tractaments més eficients “, d’altra banda, afirma el Dr. Bernardo,” la neuroimatge progressivament s’està incorporant a les guies clíniques com una forma de validar el diagnòstic psiquiàtric, ja sigui definint el diagnòstic diferencial o permetent elaborar pautes predictives “.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.