divendres, 8 de febrer de 2013

Mirall Trencat, la visió social de Kim Manresa, s’exposa al Clínic

201302 Exposició Fotogràfica Miralls Trencats de Kim Manresa

Durant aquest mes de febrer es pot visitar, a la planta 1 de l’Hospital Clínic, entre les escales 6 i 12, l’exposició de les obres del fotògraf Kim Manresa Mirall Trencat, on l’artista recull gràficament diferents activitats sociosanitaries de promoció de la salut, formació i assistència sanitària i psicosocial que es porten a terme de forma integral en favor de la inclusió social de col·lectius que viuen en situació d’extrema pobresa. Aquestes activitats formen part d’un treball conjunt entre l’HIVACAT de l’Hospital Clínic – IDIBAPS i la Fundació Àmbit Prevenció.

201302 Exposició Fotogràfica Miralls Trencats de Kim Manresa-PosterÉs un fet que les situacions de risc d’exclusió dificulten l’assistència sanitària i el seguiment de certs col·lectius, quan precisament són grups socials que estan exposats al VIH i altres infeccions de transmissió sexual fins a 10 vegades més que la població general.

Per pal·liar en el possible aquesta incidència, és important la col·laboració entre institucions sanitàries i les ONG que es mouen sobre el terreny per tal d’establir estratègies de reducció de danys. Al Clínic, l’HIVACAT que co-dirigeix el Dr. Josep M. Gatell, treballa en aquesta línia des del 2005, col·laborant amb ONG’s d’amplia experiència i trajectòria, com Àmbit Prevenció Àmbit Dona, que presideix Mercè Meroño; Metges del Món i Creu Roja. El projecte porta el nom de Identificació i seguiment de població seronegativa amb elevat risc d’infecció pel VIH. Estudis preparatoris de vacunes preventives i profilaxi preexposició, i està liderat per l’investigador del Clínic-IDIBAPS i especialista del servei de Malalties Infeccioses del Clínic Dr. Joan Joseph.

L’objectiu principal del projecte és la promoció i dinamització de la participació i la inclusió social, cultural i sanitària d’aquests col·lectius, formats majoritàriament per dones-  en risc d’exclusió i que viuen en l’extrema pobresa. És un treball pioner en el reforç de la interacció entre entitats d’àmbit comunitari i un centre assistencial i de recerca de primera línia com l’Hospital Clinic-IDIBAPS.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.