divendres, 1 de febrer de 2013

Les noves tecnologies aplicades en Farmàcia, tema de la jornada coorganitzada pel serveis de l’Hospital Clínic i de l’H.U. Parc Taulí de Sabadell

Amb la missió de donar una visió global de l’ús de les tecnologies en l’administració segura de medicaments, el dijous 24 de gener es va celebrar, a l’Edifici CEK de l’IDIBAPS-Hospital Clínic, el curs corresponent al mòdul VI del I Curso de Nuevas Tecnologías Aplicadas al Servicio de Farmacia que organitza el grup TECNO de la SEFH (Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària). La Dra. Adelaida Zabalegui, Directora Infermera del Clínic, i el Dr. Josep Ribas, cap del servei de Farmàcia, van ser els encarregats d’obrir l’acte i donar la benvinguda als presents.

En el transcurs de la jornada, coorganitzada  per l’Hospital Parc Taulí de Sabadell (M. Queralt Gorgas, Servei de Farmàcia) i l’Hospital Clínic de Barcelona (Dr. Carles Codina, Servei de Farmàcia) i d’un sol dia de durada, es van oferir tres taules rodones: El Pacient Hospitalitzat, moderat per Consol Climent, farmacèutica especialista del Clínic; El Pacient Extrahospitalari, moderada per Maria Queralt, Directora del servei de Farmàcia de l’Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell, i Innovació Cap a la Seguretat, moderada pel Dr. Carles Codina, Consultor Sènior de l’Hospital Clínic de Barcelona y cap de servei de Farmàcia del Consorci Hospitalari de Vic. Aquests dos professionals van ser igualment els encarregats d’elaborar les conclusions de la jornada. Entre els participants a les taules rodones es trobaven representants dels serveis de Farmàcia de l’Hospital Gregorio Marañón (Silvia Manrique, Ana Herranz) i de l’Hospital Ramón y Cajal (Ana Álvarez) de Madrid, l’ Hospital Sant Joan de Reus (Pilar Salvador), l’Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell (Carmen Frías), l’Hospital Clínic de Barcelona (Maite Martin, Helena Anglada, María Lombraña),  Fundación Matia de San Sebastián (Eli Genua) i el Consorci Hospitalari de Vic (Núria Solá), així com de l’Associació Espanyola de Codificació Comercial AECOC (Mónica Soler).

Aquest VI mòdul és l’últim del I Curs de noves tecnologies aplicades als serveis de Farmàcia, que té com a objectiu aprofondir en el coneixement i utilització de les noves tecnologies en diverses àrees d’activitat d’aquests serveis hospitalaris. Amb una durada total de tres anys, els sis mòduls s’ofereixen cada un d’ells en una sola jornada de 8 hores lectives. Està principalment dirigit als farmacèutics especialistes en Farmàcia Hospitalària i està acreditat per la SEFH.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.