dilluns, 4 de febrer de 2013

La Seguretat Clínica (SC), una estratègia de futur per a l’Hospital Clínic

Taula cirurgia segura: Sra. Elisenda Gonzalez (ponent) i a la taula: Sra. Sallés, Dr. Combalia i Dra. Luis

El dijous 24 de gener, a la sala d’actes Farreras Valentí de l’hospital, la Direcció de Qualitat i Seguretat Clínica va celebrar la primera jornada de la seva especialitat al nostre centre.  Amb el títol genèric La Seguretat Clínica: una Estratègia de Futur, l’equip que encapçala el Dr. Antoni Trilla va presentar davant els professionals assistencials i de gestió del Clínic les iniciatives que en Seguretat Clínica (SC) s’han anat duent a terme a l’hospital, mostrar les experiències acumulades fins ara, així com presentar els projectes que s’estan elaborant en relació amb la SC. Tot això dins un marc de foment del debat i participació dels professionals sobre la Seguretat Clínica.

La inauguració de la jornada va córrer a càrrec del director general del Clínic Dr. Josep M. Piqué i del director mèdic Dr. Josep Brugada. El programa de l’acte es va anar desenvolupant al voltant de quatre eixos principals, tractats en sengles taules rodones: en la primera, sobre l’escenari actual de la Seguretat Clínica a Catalunya i al Clínic, amb la participació dels Drs. Josep M. Campistol, Antoni Castells i Antoni Trilla, i que va estar moderada per aquest últim; una segona, amb el títol La cirurgia segura: llums i ombres, moderada per Montse Sallés, i que va comptar amb les intervencions d’Elisenda González, el Dr. Andrés Combalia i la Dra. Mercè Luis.

Taula bacteriemia zero: Sr. Christian Heering (ponent) i a la taula Dra. Zavala i Sra. Jaume

Una tercera taula rodona va estar dedicada a presentar el projecte Bacterièmia Zero: un exemple a seguir. Moderat per la Dra. Elisabeth Zavala, Christian Heering va explicar en primer lloc què vol dir bacterièmia-zero, seguit per Maria Jaume, que va explicar als presents quin va ser el desenvolupament i l’adaptació d’aquest projecte a la UCI Quirúrgica. Finalment, el Sr. Heering va mostrar els resultats i la situació actual del projecte.

Una última taula rodona, moderada pel Dr. Andreu Prat, va tractar de la prevenció dels efectes perversos, els fonaments i experiències,  i va comptar amb les intervencions del mateix Dr. Prat a Sistemes de notificació dels sistemes adversos; de la Dra. Sonia Jiménez, amb  Presentació del cas de lÀrea d’Urgències, i de la Dra. Consuelo Climent amb Errors de medicació i mesures de prevenció.

Després de les últimes intervencions, la Dra. Adelaida Zabalegui, Directora d’Infermeria, va donar per conclosa aquesta I Jornada de Seguretat Clínica i va agraïr als assistents la seva presència.

Els assistents van rebre un diploma acreditatiu i una xapa amb el nou segell Clínic, Hospital Segur, que a partir d’ara representarà el conjunt de les accions empreses en aquest àmbit dins l’hospital.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.