divendres, 22 de febrer de 2013

Fe, optimisme, superació i solidaritat es donaran cita a Barcelona en la primera “Transplant Run” el proper 10 de març

Cursa Transplant Run
El diumenge 10 de març tindrà lloc a Barcelona, en el marc de la Setmana del Trasplantament, la primera edició de la cursa solidària TRANSPLANT RUN, una iniciativa esportiva que ha promogut l’empresa Novartis amb les associacions de pacients trasplantats de ronyó, fetge, pulmó i cor i que té l’aval de la Societat Catalana de Trasplantament (SCT). Els objectius principals de la carrera són quatre: donar suport al col·lectiu de persones trasplantades; ajudar a concienciar a la societat sobre la importància de les donacions d’òrgans; fomentar la pràctica de l’esport i la vida saludable entre els trasplantats, i recaptar fons per a projectes que millorin la qualitat de vida d’aquest tipus de pacients. Per a cada inscripció a la cursa (5€), Novartis donarà 5€ més, i destinarà la recaptació total a projectes dedicats a millorar la qualitat de vida dels pacients trasplantats.

El “rostre visible” d’aquesta primera edició és en Nani López, el primer atleta (triatleta) amb trasplantament hepàtic en acabar un Iron Man. López, que ja té dorsal a la cursa i que presta la seva imatge per animar a tothom a inscriure’s i participar, és un gran exemple a seguir per a tots els trasplantats: de resultes d’un càncer va set sotmès a un trasplantament hepàtic, i un any més tard de rebre l’òrgan va aconseguir acabar la Titan Desert MBT Marathon, un recorregut de 100km en bicicleta de muntanya durant 5 dies al desert del Sahara. “L’important és creure en allò que fas, tenir optimisme i esperit de superació per aconseguir allò que vols, pel que animo a tothom a participar en la Transplant Run“, comenta Nani López.

Dr. Josep Maria CampístolEl Dr. Josep Maria Campistol, nefròleg, director de l’Institut Clínic de Nefrologia i Urologia (ICNU) i president de la Societat Catalana de Trasplantaments, declara, en referència a l’aval d’aquesta Societat a la iniciativa: “és molt important portar la normalitat a la vida de les persones trasplantades per tal que puguin aconseguir la seva plenitud, per això des de la Societat Catalana de Trasplantament hem volgut avalar un projecte com el de la Trasplant Run, ja que no només tenim un compromís professional i social amb els pacients trasplantats sino amb tota la societat”.

A més, per facilitar que tothom que ho desitgi pugui aportar fons, hi haurà disponible una “fila zero”.

S’ ha obert ja el període d’inscripcions. Des d’aquí podeu consultar les Bases y baixar-vos el Díptic informatiu. També, us podeu inscriure i visitar el web de la cursa  Transplant Run a: www.transplantrun.com.

Web de Novartis: www.novartis.es

Web de la Societat Catalana de Trasplantament: www.sctransplant.org

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.