dimecres, 30 de gener de 2013

S’inicia la quarta temporada del cicle Fòrum Salut Clínic de la ma del Dr. Manuel Valdés

El passat dijous 24 de gener es va encetar, amb una gran assistència de públic, la quarta edició del cicle de conferències divulgatives en salut Fòrum Salut Clínic amb la intervenció del primer convidat de la temporada, el Dr. Manuel Valdés. Doctor especialista en Psiquiatria i consultor sènior del servei de Psiquiatria de l’Institut Clínic de Neurociències (ICN) de l’Hospital Clínic de Barcelona, el Dr. Valdés és també catedràtic de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. El tema de la interessant conferència que fa oferir-nos en aquesta ocasió va ser Conducta i Salut.

Després de la benvinguda a tots els presents i la presentació de la quarta temporada per part del Dr. Jordi Vilardell, coordinador del cicle, el Dr. Valdés va iniciar la seva intervenció amb una anàlisi de les relacions existents entre conducta i salut, relacions que estudia l’anomenada Medicina Conductual, disciplina que va aparèixer en la dècada dels 80 del segle passat. Tot seguit va tractar d’aquelles conductes que atempten directament contra la bona salut com les alteracions alimentàries -l’anorèxia mental, l’obesitat i el descontrol alimentari-; els hàbits tòxics i insalubres com fumar, beure alcohol i la consumició de substàncies psicotròpiques; l’exposició indiscriminada a la radiació solar; l’incompliment de les prescripcions mèdiques de risc, com la recerca de sensacions; la pràctica de la sexualitat sense precaucions o les conductes violentes. Per últim, va assenyalar que també els estils d’interacció amb el medi ens poden predisposar a caure en la malaltia (patrons A i C de conducta).

Segons va expressar el Dr. Valdés, el llistat de comportaments que resulten potencialment nocius per a la salut és llarg i complex, i n’hi ha alguns que no són tant coneguts per la ciutadania.

Després del torn de precs i preguntes del nombrós públic assistent a la sala, es va presentar la següent conferència del cicle 2013 del Fòrum Salut Clínic, que tindrà lloc el dijous 28 de febrer i anirà a càrrec del Dr. Daniel Closa, amb el suggerent títol: Menjar sa, menjar bo.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.