dijous, 24 de gener de 2013

El Clínic estrena un nou equip d’exploració per a pacients d’ORL donat per Olympus-Otomedic Quirúrgica

D'esquerra a dreta: Sr.Jose Ortega (Director Olympus), Sr.Jordi Miralles (Olympus), Dra.Isabel Vilaseca (ORL), darrera; Sr.David Falguera (Otomedic); Dr.Josep Brugada, darrera: Dr.Santiago Suso, Dr. Manuel Bernal i Sr.Alex Puges (Olympus)

Aquest mes de gener, l’Hospital Clínic i les empreses Olympus i Otomedic Quirúrgica han fet efectiva la donació d’un equip d’exploració per al servei d’Otorinolaringologia (ORL) amb un senzill acte oficial que va estar presidit pel Director Mèdic del Clínic Dr. Josep Brugada, i  el Director d’Olympus, José Ortega, i que va comptar amb l’assistència del Dr. Santiago Suso, Director de l’Institut Clínic d’Especialitats Mèdiques i Quirúrgiques (ICEMEQ) al que pertany el Servei; el Dr. Manuel Bernal, cap d’ORL; la Dra. Isabel Vilaseca, especialista del Servei; Jordi Miralles i Alex Pugés, d’Olympus, i David Falguera d’Otomedic.

L’equip d’exploració donat és una Torre Olympus NBI (Narrow Band Imaging) composta per un monitor, un processador EXERA II, una font de llum, una pantalla tàctil, un capçal HD, un carro de transport, dos braços pel carro i un sistema de video ENF-VQ, amb un valor total de 80.000 €. Amb aquest maquinari es pot portar a terme l’exploració de possibles canvis d’aportació vascular en la mucosa i en l’epiteli de l’hipofaringe i la laringe que es produeix en casos de tumors malignes.

El sistema NBI funciona mitjançant una llum de banda estreta que la mucosa absorbeix i distribueix de forma diferent a la llum blanca, proporcionant unes imatges ampliades i millorades dels vasos petits i de les estructures diminutes de les capes superiors de la mucosa. Aquesta nova tecnologia resulta de gran ajut pels especialistes a l’hora de portar a terme una exploració monitoritzada (“screening“) dels pacients amb laringitis crònica i/o amb disfonía de més de 15 dies d’evolució i en els que hi pot haver sospita de formació d’un càncer.

Amb la seva donació, Olympus-Otomedic Quirúrgica aposten per convertir el servei d’ORL de l’Hospital Clínic en un centre de referència nacional i internacional, a través de visites especialitzades i de tallers de treball per a professionals mèdics, a més de fomentar els estudis clínics sobre exploració monitoritzada de pacients amb sospita de càncer de la via aerodigestiva alta.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.