Categories

Entrada publicada a:

divendres, 4 de gener de 2013

“Comparteix la teva sang” també al Clínic

Després de les vacances de Nadal les reserves de sang estan generalment en un punt molt baix. És per aquest motiu que, enguany, el Banc de Sang i Teixits, juntament amb l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona i el suport de la Federació Catalana de Donants de Sang i Creu Roja, organitzen els dies 11 i 18 de gener la primera Marató 2.0 de donació de sang, amb l’objectiu d’aconseguir 3.000 donacions. Durant aquests dos dies, tothom que vulgui pot apropar-se a donar sang al Palau Robert, a la Diputació de Barcelona, i també als centres fixos que el Banc de Sang té a l’Hospital Clínic, l’Hospital de la Vall d’Hebron i l’Hospital de Sant Pau.

Com participar?

En la Marató de Donants de Sang 2.0 tothom que ho desitgi pot participar, fent la reserva d’una plaça per fer una donació de sang o a traves de la difusió del missatge de la Marató per xarxes socials com Facebook, Twitter o simplement a través del correu electrònic.  Per a reservar plaça, el primer pas és accedir al web www.donarsang.gencat.cat, creat especialment per aquesta campanya. Totes les persones que donin la seva sang gaudiran d’una sèrie de descomptes a les diferents entitats que hi col·laboren, com a reconeixement pel seu gest altruista.

Qui pot donar sang?

Qualsevol persona sana que tingui entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot ser donant de sang. Es pot donar sang encara que s’hagi patit hepatitis abans dels 12 anys, es tingui el colesterol alt o s’estiguin prenent els medicaments més freqüents.

En cada donació es recull una quantitat estàndard de 450 ml a tots els donants. No és necessari venir en dejú per fer la donació, fins i tot es recomana haver fet un àpat normal. Abans de la donació, al donant se li fa una història clínica i una sèrie de proves, tant per la seva seguretat com per la dels receptors. Després de la donació s’analitza la sang.

Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.