dijous, 22 de novembre de 2012

L’Hospital Clínic presenta el llibre “La espera”, de la Dra. María Getino

L’acte de presentació tindrà lloc en el Saló d’Actes de l’Hospital Clínic (C./ Villarroel, 170, Barcelona), a les 18h00 del dimarts 27 de novembre. Comptarà amb la presència de l’autora, la Dra. María Getino, i dels professionals del Clínic la Dra. Adela Zabalegui, Directora d’Infermeria, i el Dr. Albert Tuca, mèdic consultor de la Unitat de cures de suport i pal·liatius del Servei d’Oncologia, a més del Dr. Ángel Martínez Hernáez, antropòleg i professor titular de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, i la Dra. Eulàlia Alburquerque, infermera, Màster en Cures Pal·liatives i membre de la Unitat de Formació Docent del ICO.Tant a l’inici com en les etapes de la malaltia, les males notícies solen ser, per als malalts i familiars, narrades com alguna cosa traumàtic, i per als professionals, com alguna cosa difícil de comunicar.

A mesura que la malaltia avança, malalts i familiars transiten pel món de les cures pal·liatives enfrontant-se a una realitat difícil d’afrontar i, gairebé sempre, d’acceptar.

L’espera relata unes històries explicades pels portadors d’una malaltia irreversible que ens apropen a unes vivències de mort en les quals la fortalesa i la valentia davant l’adversitat, així com els seus defalliments, ens ensenyen a contactar amb la mort, a sentir-la més propera i no com una estranya.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.