Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 12 de novembre de 2012

La vacuna candidata contra la malària RTS,S mostra una eficàcia moderada en bebès

El 2011, els resultats de l’estudi clínic de fase III de la vacuna candidata RTS,S en nens d’entre 5 i 17 mesos d’edat mostraven que tres dosis de RTS,S redueixen un 56% el risc de contreure malària i un 47% en el cas de la malària greu. Els nous resultats obtinguts en bebès de 6 a 12 setmanes d’edat mostren una eficàcia moderada de la vacuna que redueix el risc de patir malària en un 31% entre aquesta població. Aquestes dades han estat publicades en el New England Journal of Medicine (NEJM) i anunciades en la Conferència Africana de Vacunología (VACFA) a Sud-àfrica.

Els nous resultats d’eficàcia i seguretat es refereixen al seguiment durant 12 mesos de 6.537 bebès de 6 a 12 setmanes. En aquest assaig es va administrar la vacuna RTS,S juntament amb les vacunes de rutina que els bebès reben als 2, 3 i 4 mesos d’edat. L’assaig s’ha realitzat en 11 centres de recerca repartits en set països de l’Àfrica subsahariana, entre els quals es troba el Centre de Recerca en Salut de Manhiça (Moçambic), fundat el 1996 amb el recolzament de l’Hospital Clínic – IDIBAPS de Barcelona i sota el lideratge del Dr. Pedro Alonso.

Informació via: ISGlobal

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.