Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 19 de novembre de 2012

Es posa en marxa HIVINNOV, un projecte europeu per desenvolupar nous tractaments contra el VIH

El projecte d’investigació col·laborativa HIVINNOV (Generation of a new class of anti-retrovirals targeting HIV-cellular cofactors interactions) va començar oficialment l’1 d’octubre de 2012. Aquest projecte, recolzat per la Unió Europea a través del 7è Programa Marc (7PM) amb una beca de 6 milions d’Euros, està coordinat per l’empresa francesa LaboratoireBIODIM. L’equip IDIBAPS – Hospital Clínic dirigit pel Dr. Josep Maria Gatell és un dels partners d’aquesta ambiciosa iniciativa.

El consorci HIVINNOV està compost per 6 socis de quatre països europeus: França (LaboratoireBIODIM, Inserm), Regne Unit (University College London, Cancer Research UK), Països Baixos (Academic Medical Center from the Amsterdam Univsersity) i Espanya (Fundació Clínic per la Recerca Biomèdica). HIVINNOV té com a objectiu desenvolupar nous antiretrovirals dirigits contra les interaccions entre la proteïna integrasa del VIH i els seus cofactors cel·lulars necessaris per la replicació viral. El projecte tindrà una durada de 3 anys i l’objectiu d’aquesta investigació és arribar a la fase I / IIa per un primer assaig clínic en humans d’una nova classe de candidat a fàrmac.

La finalitat de la majoria de tractaments antiretrovirals actuals és l’activitat catalítica dels enzims virals, mentre que els compostos desenvolupats en HIVINNOV es dirigeixen contra les interaccions entre les proteïnes víriques i els cofactors cel·lulars de la cèl·lula hoste. S’espera que el fàrmac que sorgeixi de HIVINNOV superi la resistència a tractaments i sigui actiu enfront dels virus resistents als tractaments antiretrovirals actuals.

Amb més de 33 milions de persones infectades pel VIH al món, i l’augment continu de les resistències, hi ha una necessitat permanent de nous medicaments i noves classes de fàrmacs. El consorci HIVINNOV desenvoluparà compostos amb un mecanisme d’acció completament nou.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.