Categories

Entrada publicada a:

dijous, 15 de novembre de 2012

Filantropia i Art s’uneixen al concert “Veus per a l’Esperança” de recollida de fons per a la recerca del Clínic sobre el càncer

La Música, la Veu i la Paraula van anar de la ma diumenge 11 de novembre a l’Auditori de Barcelona. El motiu, el concert benèfic Veus per a l’Esperança d’ajuda a la recerca sobre el càncer que ha organitzat el Dr. Pere Gascón, cap de Servei d’Oncologia de l’Institut Clínic de Malalties Hematològiques i Oncològiques (ICMHO), a partir de la idea d’el familiar d’un dels seus pacients. Entre els assistents il·lustres hi havia la Sra. Irene Rigau, consellera del Departament d’Ensenyament, i la Sra. Helena Rakosnik, esposa del president de la Generalitat Artur Mas, que van ser rebudes pel Dr. Josep Brugada, Director Mèdic, en representació de la Direcció de l’Hospital Clínic.

Un Auditori ple de públic va poder gaudir de la música i les veus entregades de Montserrat Martí, que va encetar el concert amb una ària a duo amb Jaume Aragall; Ji Young Jo, Martha Matheu i Michelle Cook, sopranos; Marta Moretto i Agostina Smimmero, mezzosopranos; els tenors David Alegret, Jaume Aragall i Salvatore Cordella; Joan Pons, baríton, i el baix Paata Burchuladze, tots ells magnífiques veus que van estar acompanyades pels professors Ricardo Estrada, Elíseo Castrignanó i Joana Pons (filla de Joan Pons) al piano en àries de Gounod, Cilea, Bizet, Puccini, Bellini, Donizetti, Verdi i Charpentier. El cantant Carlos Cossias, tenor, no va poder finalment ser present al concert degut a una indisposició.

El piano també va tenir el seu moment protagonista de la ma del catedràtic de piano del Conservatori de Barcelona i director i compositor Antoni Besses, que va oferir als assistents un vals de Chopin i una balada de Brahms i, en estrena mundial, una peça composta per ell i dedicada a la lluita contra el càncer, titulada “Esperança i llum“.

La paraula també va estar present en l’event,  amb la benvinguda als presents per part del Dr. Pere Gascón, el qual, després d’explicar com va néixer la idea d’organitzar aquest concert, va parlar de la delicada situació en què es pot trobar la recerca al nostre país si, com sembla ser, es porten a terme més retallades en els pressupostos dedicats a l’I+D l’any vinent. Al Dr. Gascón el van seguir Josep Sandoval i Vicenç Villatoro, també col·laboradors desinteressats, els quals es van anar rellevant en la presentació dels diferents artistes. Van comptar en aquesta tasca amb l’ajut d’Aldo Mariotti, representant artístic i impulsor de la idea, en la presentació de l’artista que tancava el concert.

En acabar el concert, els artistes van sortir tots junts a l’escenari i el public present es va posar d’empeus per saludar-los i agraïr-los la seva generositat i entrega amb forts aplaudiments. Com a fermall d’or d’una nit tant especial, van cantar en grup, “dirigits” per en Jaume Aragall, la cançó napolitana “O Sole Mio“.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.