Categories

Entrada publicada a:

divendres, 16 de novembre de 2012

Avon lliura un milió d’euros per a recerca en càncer de mama i finança un projecte IDIBAPS sobre el paper de les proteïnes Zeb

Avon Cosmetics, líder en venda directa de perfumeria i cosmètica, posseeix la major fundació privada del món de suport a la investigació contra el càncer i ha destinat al voltant de 625 milions d’euros a nivell mundial, més de 4 milions només a Espanya, a la lluita contra aquesta malaltia. El passat 6 de novembre va tenir lloc al Caixa Fòrum de Madrid la cerimònia de lliurament de les Primeres Beques Avon per valor de 1.000.000 €. L’acte, conduït per l’actriu Mabel Lozano, va començar amb les intervencions del president de la companyia a Espanya, França i Alemanya, Gennaro Formisano, i del Dr. José Ignacio Fernández Vera, director general de la Fundación Española para la Investigación y la Tecnología (FECYT). El president de Avon va ressaltar el lideratge de la companyia en el suport a la recerca en càncer de mama. Els membres del jurat, cinc destacats especialistes, van ser els encarregats de presentar les cinc investigacions premiades. Els guardonats van explicar els objectius dels seus projectes.

Un dels projectes premiats va recaure en el grup de Regulació de l’Expressió Gènica de l’IDIBAPS, un grup ICREA, que va rebre un dels ajuts més importants en aquesta convocatòria (285.000 euros). El projecte, a desenvolupar durant els propers 3 anys i titulat “Identificació de perfils d’expressió gènica regulats per la via microRNA/ZEB1-ZEB2 i el seu paper en la capacitat invasiva i metastàtica tumoral i la resposta al tractament”, investigarà el paper de ZEB1 i ZEB2 en la progressió tumoral, des de fases inicials de la transformació oncogènica fins a la seva eventual metàstasi amb especial atenció al paper de les proteïnes Zeb determinant resposta a tractament. Les proteïnes ZEB han adquirit recentment gran rellevància en oncologia molecular ja que no només regulen la capacitat invasiva en tumors sinó que també determinen la troncalitat de cèl·lules mare canceroses i la resposta al tractament quimioteràpic.

En aquesta primera convocatòria de les Beques Avon també van ser premiats els projectes presentats pel Dr J. Arribas, de la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), la Dra. G. Moreno- Bueno, de la Fundació MD Anderson International, la Dra. L .García Estévez i la Dra. M. Calderón, del Centro Oncológico García Campal / CNIO, i la Dra. I. Mariscal, de la Universidad de Huelva.

El tancament de l’acte va anar a càrrec de la gerent de Responsabilitat Social Corporativa d’Avon Cosmetics, Tanya de la Sierra, que va destacar la tasca que Avon ha desenvolupat en la lluita contra el càncer de mama. Durant les dues últimes dècades ha finançat projectes de recerca per més de 800 milions de dòlars a més de 50 països de tot el món.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.