Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 23 de octubre de 2012

El Dr. Eduard Vieta premiat per The Brain & Behavior Research Foundation pels seus èxits en la investigació dels trastorns de l’estat d’ànim

The Brain & Behavior Research Foundation celebra 25 anys de suport a la investigació mitjançant el reconeixement de vuit científics extraordinaris en el seu Sopar Anual de Premis Nacionals, que se celebrarà a Nova York el 26 d’octubre. Després d’un procés d’avaluació d’experts del Consell Científic de la fundació, format per de 138 preeminents investigadors en salut mental voluntaris, els premis volen subratllar la culminació d’una carrera en la promoció de la comprensió i el tractament de les malalties mentals.

Els guanyadors d’aquest any inclouen al Dr. Eduard Vieta, que rebrà el Colvin Prize for Outstanding Achievement in Mood Disorders Research. El Dr. Vieta és Professor i Cap del Departament de Psiquiatria i director del Programa de Trastorns Bipolars de l’IDIBAPS – Hospital Clínic de la Universitat de Barcelona. També és el coordinador del Programa de Recerca Bipolar del CIBER de Salut Mental. Ha protagonitzat notables contribucions a la comprensió i tractament del trastorn bipolar que han ajudat a millorar les vides de milions de persones amb aquest trastorn a tot el món.

Els seus estudis van des dels que han demostrat l’eficàcia dels antipsicòtic atípics més utilitzats en monoteràpia i teràpia de combinació en la prevenció d’episodis maníacs i depressius a llarg termini, a un que va mostrar l’eficàcia de la gabapentina com a tractament en la profilaxi a llarg termini. Ell i el seu grup també van ser pioners a demostrar l’eficàcia aguda i duradora de la psico-educació i altres mètodes psicoterapèutics en el tractament del trastorn bipolar. Per tot això, serà un dels guardonats a l’Hotel Pierre a Nova York el 26 d’octubre.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.