Categories

Entrada publicada a:

divendres, 6 de juliol de 2012

El Dr. Joan Carles García-Pagán co-organitza la primera reunió EASL sobre síndrome de Budd-Chiari, hipertensió portal idiopàtica i trombosi portal

Dr. Joan Carles García-Pagán

A finals del mes de juny es va celebrar a Tallinn (Estònia), una Conferència monotemàtica sobre les malalties vasculars del fetge esponsoritzada per l’Associació Europea per a l’Estudi del Fetge (EASL). El Dr. Joan Carles García-Pagán, investigador de l’Hospital Clínic – IDIBAPS – CIBERehd, va ser el co-organitzador de l’esdeveniment per encàrrec de l’EASL. Durant la conferència es va tractar majoritàriament sobre 3 malalties hepàtiques rares: la síndrome de Budd-Chiari, la hipertensió portal idiopàtica i la trombosi portal.

A Tallinn es van discutir els avenços en l’estudi d’aquestes malalties i els reptes diagnòstics i terapèutics que depara el futur. A més, aquesta reunió ha permès ajuntar, per primera vegada en una sola conferència, temes que habitualment són tractats de forma parcial dins dels congressos i reunions de l’especialitat. Va ser una reunió molt fructífera en la que van compartir els seus coneixements i experiències col·legues de múltiples països d’Europa, però també de l’Índia, Xina i Turquia, on la prevalença d’aquestes patologies és més gran.

A la reunió van participar a més com a conferenciants dos investigadors més de l’entorn Hospital Clínic – IDIBAPS – CIBERehd, el Dr. Jaume Bosch, de l’Institut de Malalties Digestives i Metabòliques de l’Hospital Clínic, responsable de l’equip IDIBAPS Hemodinàmica hepàtica i hipertensió portal i Director Científic del CIBER de Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBERehd), i la Dra. Annalisa Berzigotti, investigadora del mateix equip.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.