dilluns, 4 de juny de 2012

La zona d’Urgències de la planta baixa de la seu Villarroel, remodelada

sala d'espera Urgències remodelada

En unes obres que es van iniciar a finals del mes de gener i que s’han acabat a mitjans del mes de maig d’enguany,  l’Hospital Clínic ha portat a terme una remodelació en profunditat de la zona d’Urgències de la planta baixa del centre,  que comprèn la sala d’espera, els passadís, el punt d’informació-admissions i la zona de despatxos, així com altres intervencions en la segona, tercera i quarta planta de l’edifici d’Urgències. Els resultats, força positius, d’aquestes accions són ben aviat evidents: racionalització del l’espai disponible en funció de la seva finalitat d’ús per part dels usuaris, augment considerable de l’entrada de llum natural i d’amplitud visual de tota la zona de la planta baixa, així com utilització d’elements decoratius que dónen un ambient sedant i agradable per millorar el temps d’espera dels  familiars.

sala espera urgenciesA l’hora de dur a terme aquest projecte de remodelació, la Direcció d’Infraestructures ha hagut de fer front al difícil  repte de compaginar les diferents actuacions sense afectar el normal funcionament diari d’aquesta àrea tant important de l’hospital. La transformació de la sala d’espera de la planta baixa ha estat total: respectant el mateix nombre de cadires disponibles, aquestes s’han renovat i redistribuït per l’espai de forma que marquen petites àrees recollides que faciliten la reunió dels familiars. Aquesta intenció de recolliment i privacitat s’ha reforçat a més amb la instal·lació d’un nou sostre de pladur amb zones acústiques en cada una d’aquestes àrees i d’un nou paviment plàstic, flexible però resistent, que marca visualment cada petita àrea d’espera amb un contrast de color.

sala d'espera urgenciesL’aprofitament del llum natural i l’obertura general de l’espai disponible són elements molt destacables de la nova  àrea: la paret de l’edifici que donava al pati intern de l’hospital s’ha convertit en uns amplis finestrals que van des del  sostre fins el terra i que amplien visualment l’espai de la sala, i el punt d’entrada exterior també s’ha modificat i  renovat. A l’interior, en un gran pany de paret de 11 metres de longitud per 2,5 d’alçada, embeguda entre dos vidres  i retroil·luminada per lluminàries amb sistema de LEDs, es mostra una gran imatge panoràmica de la ciutat de  Barcelona amb el mar Mediterrani al fons. La resta de les parets s’han cobert de laminat de material de resines  fenòliques, de gran resistència, que no es veuen afectades per la humitat, no es podreixen i tenen un component  fungicida.

admissions-informacio urgenciesLa il·luminació artificial també ha guanyat en claredat amb la instal·lació de quadres de lluminàries LED els quals, al  mateix temps que proporcionen una llum diàfana, augmenten el nivell lumínic i redueixen el consum energètic. A més, per augmentar la calidesa general de l’ambient i com a element decoratiu, s’han afegit uns grans globus de llum  repartits per tota la sala d’espera. La racionalització dels espais interiors s’ha estès també a l’àrea dels lavabos, a la zona de vending, de telèfons públics i també de maquinari informàtic: en quant als serveis, s’ha augmentat l’espai del lavabo d’homes, habilitant-lo al mateix temps per a discapacitats, i s’ha afegit un altra lavabo nou també habilitat. Les màquines de vending, així com els telèfons públics, es mostren concentrats en petites zones delimitades.

Per la seva banda, les sales d’espera de les plantes 2a, 3a i 4a i la zona de triatge ubicada al soterrani també han  estat objecte de millores: en la il·luminació, amb la utilització de lluminàries sistema LED als passadissos i vestíbuls de  les zones comunes integrades en el nou sostre de Pladur; amb noves bancades de fusta en les sales d’espera de  cada planta; amb una nova senyalització per nivell d’urgència en base a l’ús del color, per facilitar la mobilitat dels  usuaris dins l’edifici; i amb nous elements d’ambientació i decoratius com les grans fotografies disposades a tot el  llarg de la paret de les saletes d’espera.

Com a millora tecnològica de tota l’àrea remodelada, destaca l’agrupació dels racks informàtics en zones tècniques  que faciliten el servei de manteniment, i la instal·lació de pantalles informatives -dues en la planta baixa, una en l’àrea  de triatge i en les plantes primera a quarta-, que s’alimentaran amb continguts del canal  corporatiu.

Comparteix aquesta entrada

  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • LinkedIn
  • Technorati
  • TwitThis
  • Meneame
  • StumbleUpon

Els comentaris estan tancats.