diumenge, 10 de juny de 2012

Els 5 hospitals terciaris de Barcelona posen en comú els coneixements i l’experiència dels seus professionals infermers

Programa Intercanvi 1x1

L’Hospital Clínic, l’Hospital de Sant Joan de Déu, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron i l’Hospital del Mar estan desenvolupant conjuntament diversos projectes per tal de millorar l’eficiència en la gestió i la pràctica del coneixement entre el seus professionals infermers. Aquests projectes es basen en la capacitat de compartir coneixement i experiències en entorns hospitalaris diversos, amb cultures i sistemes organitzatius propis, però que comparteixen els mateixos objectius d’eficiència i qualitat en un entorn d’assistència d’alta complexitat.

Un d’aquests projectes és el programa Intercanvi 1×1: Com ho feu, aqui?, iniciat a princips de 2012, que dóna l’oportunitat de fer una estada professional a un altre centre terciari barceloní als professionals infermers amb contracte estable. Amb aquest intercanvi es vol compartir el millor de cada organització, les seves fòrmules d’èxit, les millors tècniques i formes de fer, les millors ressolucions i més creatives, que permeten gestionar el dia a dia i que finalment es traspassaran a la gestió i la cura de qualitat dels pacients. Actualment hi ha més de 50 sol·licituds d’adhesió al programa.

La durada d’aquests intercanvis voluntaris va d’un a tres mesos, en funció del desig dels participants i l’aprovació d’una comissió de seguiment que promou d’intercanvi en totes les àrees assistencials. A més, l’intercanvi és recíproc: un professional es permuta per un altre assumint els seus horaris i funcions i després retorna a la seva institució. El programa no suposa cap cost i els treballadors, durant aquest temps, continuen percebent la retribució dels seus centres d’origen però, en canvi, s’incorporen plenament als equips d’acollida.

20020607jornadainfermera_150Per altra banda, però dins d’aquest marc col·laboratiu entre els centres, el passat 7 de juny es va celebrar a l’auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) la II Jornada infermera dels hospitals terciaris de Barcelona ciutat, event organitzat conjuntament per l’Hospital Clínic, l’Hospital Sant Joan de Déu, Parc de Salut MAR, l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. L’objectiu d’aquesta jornada és generar un fòrum entre els professionals infermers/es dels hospitals organitzadors de la Jornada per tal de compartir el coneixement i les experiències en l’abordatge del procés quirúrgic en els àmbits assistencial, d’innovació, formació i recerca, que ens permetrà disposar d’un espai per intercanviar experiències i conèixer les diferents realitats del nostre entorn.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.