dijous, 17 de maig de 2012

Neix el nou Master en Smart Health Innovation, fruit de la col·laboració entre centres d’investigació, docents i sanitaris catalans

Moment de la signatura del conveni

L’Hospital Clínic forma part del grup d’institucions catalanes, juntament amb la Fundació Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Fundació I2-Cat, la Fundació TICSALUT i la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC), que ha signat recentment un acord de creació d’un nou master en Smart Health Innovation. Es tracta d’un màster de 90 ECTS de caràcter multidisciplinari en l’àmbit de les aplicacions de les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC) a la salut, i que tindrà com a objectiu promoure la innovació i l’emprenedoria en aquest camp i contribuir a la formació de nous perfils professionals, ara mateix inexistents, que puguin en un futur conduir a un ús més eficient del sistema sanitari a través de la introducció de les TIC.


El màster, eminentment pràctic i que s’impartirà a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació Aeroespacial de Castelldefels de la UPC i a l’i2Health de l’Hospital de Sant Pau a partir del curs 2012-2013, formarà case managers (gestors de casos) del sector sanitari a alumnes que, tenint una formació de base en l’àmbit de la infermeria, l’enginyeria o la medicina, vulguin obtenir una formació integral en gestió econòmica eficaç dels recursos i de l’adequada aplicació de les TIC a la gestió sanitària i de la salut.

Les institucions vinculades a aquest acord han detectat que hi ha una manca d’un perfil professional que faci d’enllaç entre els àmbits de coneixement de la biologia i la medicina, l’enginyeria, la tecnologia i els nous materials, la gestió i la direcció d’empreses, i els sistemes assistencials i de salut. Cobrir aquest dèficit és l’objectiu d’aquest màster, que inclourà la col·laboració de grups de recerca i empreses que treballen actualment a l’avantguarda del sector.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.