Categories

Entrada publicada a:

dijous, 12 de abril de 2012

John McPherson presenta al Seminari IDIBAPS un projecte pilot d’aplicació del genoma en el tractament del càncer

John Mcpherson at IDIBAPS

El genoma conté informació important sobre moltes malalties. Amb la nova generació de seqüenciadors es retallen costos i el temps necessari per llegir tota aquesta informació. D’altra banda, avui en dia la investigació genòmica és capaç de proporcionar informació útil per als metges en el maneig de pacients. El Dr. John McPherson, Director de Tecnologies del Genoma al Ontario Institute for Cancer Research, va presentar al Seminari IDIBAPS del 10 d’abril un projecte centrat en el càncer que ja està oferint informació genòmica rellevant per a metges i pacients a través d’una plataforma clínica. El Seminari va ser conduït pel Dr. Elías Campo, director d’investigació de l’Hospital Clínic de Barcelona i codirector del Projecte per al Genoma de la Leucèmia Linfocítica Crònica (LLC).

John Mcpherson and Elias Campo at IDIBAPSLes noves tecnologies de seqüenciació han fet possible la identificació sistemàtica de les mutacions genètiques i altres canvis genòmics en grans grups de mostres. La Plataforma de Tecnologies del Genoma dirigida pel Dr John McPherson cataloga les alteracions genètiques que es donen en diferents tipus de càncer per classificar millor els tumors i desenvolupar nous tractaments dirigits i eines de diagnòstic. El carcinoma ductal de pàncrees i el càncer de pròstata són dos dels principals objectius de les seves investigacions.

La Plataforma de Tecnologies del Genoma participa en un projecte pilot d’utilització de la seqüenciació del genoma com a eina clínica en el tractament del càncer. Durant el Seminari IDIBAPS va parlar de com les variants del genoma humà i les troballes inesperats augmenten la complexitat de les dades. La seva plataforma genera un informe digerit amb informació rellevant per al maneig clínic del pacient. El Dr. John McPherson també va subratllar que estan treballant per reduir la quantitat d’ADN / ARN necessari per obtenir la informació genòmica i va exposar les seves estratègies per augmentar la precisió dels resultats.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.