Categories

Entrada publicada a:

dijous, 26 de abril de 2012

El Dr. Bin Gao explica al Seminari IDIBAPS del paper del sistema immunològic sobre la fibrosi i la regeneració hepàtica

Dr. Bin Gao

La regeneració del fetge és un procés complex que si s’arribés a controlar podria tenir aplicacions clíniques importants. El Dr. Bin Gao, cap del Liver Diseases Laboratory dels National Institutes of Health (NIH), va parlar en el darrer Seminari IDIBAPS del 17 d’abril sobre la relació entre la regeneració hepàtica i el sistema immunològic. La xerrada es va centrar en una de les seves principals línies de recerca, el paper de la interleuquina 22 (IL-22) en el dany hepàtic. La xerrada va ser conduïda per un dels seus col·laboradors a l’IDIBAPS, el Dr. Pau Sancho, investigador postdoctoral de l’equip Fisiopatologia i tractament de l’ascites i del trastorn de la funció renal a la cirrosi hepàtica.

Dr. Bin Gao i Dr. Pau SanchoSegons les investigacions del Dr. Bin Gao i el seu laboratori, la IL-22 promou la regeneració hepàtica. Ho aconsegueix, entre d’altres mecanismes, fomentant la proliferació de cèl·lules progenitores del fetge. El ponent va anunciar que aquesta observació, demostrada en animals d’experimentació i models transgènics, ha permès iniciar els primers estudis clínics per tal de provar-ne la possible aplicació en humans.

Existeix certa controvèrsia al voltant dels efectes beneficiosos d’emprar la IL-22 com a promotor de la regeneració del fetge. Els seus detractors apunten que la proliferació de cèl·lules progenitores augmentaria el risc de patir un càncer de fetge.  El Dr. Bin Gao, per la seva banda, va reconèixer que el risc existeix si es planteja un tractament crònic. Va apuntar, però, que algunes malalties com l’hepatitis alcohòlica podrien beneficiar-se d’un tractament puntual que estimulés la regeneració.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.