Categories

Entrada publicada a:

divendres, 3 de febrer de 2012

L’àrea de diagnòstic i terapèutica de Ginecologia, totalment remodelada, torna a l’activitat

nova area de diagnostic ginecologia

La nova Àrea de Diagnòstic i Terapèutica de Ginecologia de l’escala 5 planta 2 tornarà properament a emprendre la seva activitat assistencial després d’experimentar una profunda reestructuració i millora de les seves instal·lacions, gràcies al projecte de la Direcció d’Infraestructures de l’Hospital Clínic.


nova area diagnostic ginecologia_detall 1L’àrea remodelada, que s’inaugurarà a partir del dia 7 de febrer de 2012, forma part d’un projecte més ampli que es va iniciar el novembre de 2010, d’adequació de les instal·lacions als requeriments assistencials i necessitats funcionals actuals de l’Institut Clínic de Ginecologia i Obstetrícia (ICGON) . El projecte, que està actualment en la fase d’execució d’obra, compren diverses línies d’actuació.

En l’inici, després dels estudis preliminars del projecte -gener de 2011-, es va procedir al trasllat parcial de l’àrea mèdica, de gestió i administrativa de l’ICGON a l’escala 5 planta 5. Posteriorment, es va traslladar l’activitat assistencial de Ginecologia, Histeroscòpia i Urodinàmia, que es trobaven a la l’escala 5 planta 2, a unes dependències provisionals a l’escala 3-5 planta 3.

En una segona fase -febrer de 2011- es van iniciar les obres de renovació estructural de les àrees de l’escala 5 i plantes 2 i 4, inclós el descens dels forjats de les dues plantes per alliberar les plataformes de les galeries i la remodelació integral de la zona del l’ascensor i de l’escala. En aquesta nova àrea de l’escala 5 planta 2, que s’inaugurarà properament, l’activitat de Ginecologia, d’Histeroscòpia i d’Urodinàmia queda s’agrupada de forma integrada en una nova zona comuna assistencial, que comprèn un box quirúrgic, el despatx del Sol Pelvià, la sala d’exploració, un box postquirúrgic, un magatzem, la sala de reeducació del Sol Pelvià, els despatxos d’Urodinàmica 1 i 2, un local tècnic, els despatxos d’Ecografia, un despatx de metge de guàrdia, un office, la sala de Fluxòmetre, els lavabos i la zona de recepció i sala d’espera de pacients.

Millores tecnològiques

nova area diagnostic ginecologia_detall 2A fi d’aportar un ambient vital més ampli, s’ha fet un gran esforç per concentrar les instal·lacions en la part central de la sala, deixant vistes les voltes originals i augmentant l’alçada disponible en la zona de treball. S’han introduit igualment millores tecnològiques, com la instal·lació de lluminàries amb sistema de LEDS, que permeten augmentar el nivell lumínic un 30% i reduir el consum elèctric un 40%, o un sistema nou de gestió de cues, que agilitzarà notablement el temps d’espera dels pacients. A més, tots els boxes disposen de preses informàtiques per connectar els equips d’exploració a la xarxa informàtica de l’hospital, la qual cosa resultarà en una millora notable de l’accés a les exploracions realitzades.

Sense solució de continuïtat, a partir de la setmana del 7 de febrer es procedirà a la tercera part -i última- d’aquest gran projecte de modernització, amb la remodelació total de la zona de metges, de gestió i d’administració de l’ICGON que es troba a l’escala 3-5 planta 3. Es preveu que les obres estiguin ultimades el proper mes d’abril de 2012.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.