Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 15 de febrer de 2012

Història del Barcelona-Clínic Liver Cancer Group

L’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya ha iniciat recentment una sèrie d’articles on recull iniciatives que tenen nom d’un centre català i que són reconegudes a nivell internacioBCLC Group

L’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya ha iniciat recentment una sèrie d’articles on recull iniciatives que tenen nom d’un centre català i que són reconegudes a nivell internacional. El Grup de Càncer de Fetge de l’Hospital Clínic de Barcelona (Barcelona-Clínic Liver Cancer Group, BCLC) va ser el primer de la sèrie. Aquest Grup es troba dins de la Unitat d’Hepatologia de l’hospital; diagnostica anualment més de 250 casos i lidera nombrosos protocols i assaigs clínics de la malaltia. Després de vint-i-cinc anys d’activitat sota la denominació de BCLC, l’Acadèmia en resumeix la seva història en un interessant article. La crònica arriba fins i tot més enllà de la incorporació del Dr. Jordi Bruix i la resta del Grup a l’Hospital Clínic, o de la revisió dels sistemes d’estadificació emprats fins al 1999 que van emprendre el Dr. Josep Maria Llovet, la Dra. Concepció Brú i el mateix Dr. Jordi Bruix.

Llegir l’article

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.