Categories

Entrada publicada a:

divendres, 17 de febrer de 2012

El Clínic i Novartis col·laboren a Kenya amb el Projecte Interlife

projecte_interlife

En el marc de la col·laboració de l’Hospital Clinic i Novartis en el programa de trasplantament renal a l’Hospital Nacional de Kenya, dijous 16 de febrer es va presentar en la Llibreria Excellence el llibre Interlife, cooperación médica a través del trasplante a càrrec del seu autor, Marcos González, periodista, editor de la revista Corresponsables i director general de l’editorial MediaResponsable. En l’obra, Marcos González narra les seves experiències viscudes durant la seva visita a l’Hospital Nacional de Kenya al costat dels principals protagonistes del projecte Interlife: els professionals mèdics i infermers kenyans i espanyols, els pacients i els professionals de Novartis que han ideat i liderat el projecte.

Per altra banda, divendres 17 de febrer es va inaugurar a l’Hospital Clínic, amb motiu de la presentació del llibre, l’exposició del material fotogràfic del projecte i que il·lustra la publicació del periodista Marcos González. L’exposició és oberta al públic i està ubicada a la planta 1 de l’Hospital Clínic, Ala Nord, al llarg de les escales senars, fins al mes d’abril de 2012.

Què és el projecte Interlife?

El projecte Interlife de Novartis es va iniciar el 2009 amb l’ànim de desenvolupar un centre d’excel·lència en trasplantament renal a l’Hospital Nacional de Kenya (KNH) a través de la formació i capacitació de professionals sanitaris en aquell país, la promoció de les seves capacitats internes, el desenvolupament d’infraestructures tecnològiques necessàries i la implementació d’un programa d’accés a medicaments.

Per portar a bon terme aquest propòsit, el projecte compta amb la col·laboració efectiva d’un equip de professionals sanitaris espanyols especialitzats en els diferents àmbits assistencials involucrats, provinents de l’Hospital Clínic de Barcelona, de l’Hospital Marqués de Valdecilla de Santander i de la Societat Espanyola de Trasplantaments.

Els resultats del projecte Interlife estan essent molt positius, amb la consolidació de les capacitats tècniques quirúrgiques per realitzar trasplantaments de ronyó en donant viu en el KNH, el qual ja té una activitat comparable a la dels principals programes espanyols de trasplantament renal de donant viu; amb la millora significativa del temps de recuperació dels pacients -que s’ha reduït en un 50% en comparació amb les xifres prèvies al projecte-; i amb la reducció, quasi a una quarta part, del cost del trasplantament, augmentant la seva assequibilitat.

En vista dels èxits obtinguts pel projecte Interlife, s’ha previst la seva ampliació a la resta de la regió de l’Àfrica Subsahariana amb la incorporació progressiva d’altres centres hospitalaris perifèrics.

Per a més informació: dossier projecte Interlife

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.