Categories

Entrada publicada a:

divendres, 16 de desembre de 2011

El Clínic signa un acord de col·laboració per a la detecció precoç de la mort sobtada en l’àmbit de l’esport

D'esquerra a dreta: El Sr. Ivan Tubau, el Sr. Eduard F. Vidal i el Dr. Josep Brugada. Fotografía: Jordi Estruch.

L’Hospital Clínic de Barcelona, la Secretaría General de l’Esport i Serveis Funeraris de Barcelona S.A. – Grup Mémora (SFB-Grup Mémora), van signar un acord de col·laboració per a l’establiment d’un protocol de detecció precoç de la mort sobtada en l’àmbit dels esportistes inclosos en el Programa ARC (Alt Rendiment Català) del govern català. L’objectiu és regular un programa cardiològic preventiu que detecti incidències i patologies que puguin desenvolupar casos de mort sobtada en aquest col·lectiu.

Per part de l’Hospital Clínic va signar l’acord el Dr. Josep Brugada, director mèdic del centre, juntament amb el Sr. Ivan Tubau, secretari general de l’Esport i el Sr. Eduard F. Vidal, conseller del Serveis Funeraris de Barcelona – Grup Mémora.

Segons el conveni, que s’estendrà fins el desembre del 2014, els professionals del grup de treball de cardiologia esportiva del Clínic realitzaran els serveis de detecció en els centres de medicina de l’esport adscrits al Consell Català de l’Esport, mitjançant el centre català de medicina de l’esport. Per la seva banda, SFB-Grup Mémora manifesta la seva voluntat d’implicar-se en el món de la medicina preventiva i aportarà el finançament per dur a terme aquest treball de detecció.

Font: Generalitat de Catalunya. Fotografia: Jordi Estruch.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.