Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 8 de novembre de 2011

Premi FEP 2011 al Clínic per la seva investigació en Parkinson

Abajo, Ana Cámara, enfermera de la Unidad de Parkinson del Hospital Clínic y Raluca Modreanu, neuróloga, ambas investigadoras colaboradoras del proyecto ganador

La Federación Española de Parkinson (FEP) va lliurar el passat 25 d’octubre els Premios FEP 2011 de Investigación sobre la Enfermedad de Parkinson. Aquest any el jurat va reconèixer un projecte de la Fundació Privada Clínic per a la Recerca Biomèdica, l’investigador principal del qual és el Dr. Yaroslau Compta Hirnyj, neuròleg de la Unitat de Parkinson del Clínic.

El treball, titulat Endofenotipos clínicos según el perfil de biomarcadores de beta-amiloide y tau como posibles predictores de demencia en la enfermedad de Parkinson, té com a objectiu confirmar l’existència d’un conjunt específic de símptomes lligat a anomalies dels biomarcadors de beta-amiloide i tau en líquid cefaloraquidi, de manera que puguin constituir un indicador fàcilment detectable de risc de demència en els pacients de Parkinson. El Dr. Compta creu que en aquest cas, “podrem comprovar si hi ha trets clínics i neuroquímics que fan que determinats pacients que no tenen demència acabin, amb el temps, desenvolupant-ne“.

Segons José Luis Molero, president de la FEP, aquests guardons, dotats amb 15.000 euros, es van crear per fomentar l’interès públic i els avenços científics que suposin una millora de la qualitat de vida dels pacients i un major coneixement de la malaltia.

Foto: A baix, Anna Cámara, infermera de la Unitat de Parkinson de l’Hospital Clínic i Raluca Modreanu, neuròloga, ambdues investigadores col·laboradores del projecte guanyador.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.