Categories

Entrada publicada a:

divendres, 11 de novembre de 2011

La Marató de TV3 sobre les lesions medul·lars i cerebrals adquirides finança 7 ajuts a investigadors IDIBAPS

marato_tv3_2010

La Marató de TV3 va recaptar l’any 2010 la impressionant suma de 8.735.103 Euros procedents dels donatius de milers de persones, entitats i empreses. Tots aquests recursos es destinaran en benefici a la recerca sobre les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. El Dimecres 9 de novembre es va celebrar,a la Universitat Autònoma de Barcelona, l’acte de presentació dels ajuts que es finançaran amb els diners recollits durant aquest acte solidari anual. Els investigadors de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) estan presents en 7 dels 30 projectes finançats.

En els 30 projectes que es finançaran amb els fons de la Marató de TV3 del 2010 hi participaran un total de 55 equips de recerca. L’impacte d’aquests projectes culminarà al 2016 amb la presentació dels resultats obtinguts per aquestes investigacions. Cent onze experts de 20 països han seleccionat els projectes finançats entre el centenar que es va presentar. La tria s’ha fet prenent com a referència la rellevància científica i sociosanitària de les propostes, així com la seva qualitat, metodologia i aplicabilitat.

Investigadors de l’IDIBAPS participaran en 7 dels 30 projectes presentats aquesta tarda. En particular, el Dr. Joaquim Mullol (IDIBAPS) estudiarà l’impacte del traumatisme cerebral agut sobre el sentit de l’olfacte. La Dra. Esther Pozas (IDIBAPS) investigarà sobre les perspectives de recuperació neuronal després d’una lesió cerebral. La Dra. Pilar Peris (Hospital Clínic) realitzarà un estudi prospectiu de la pèrdua de massa òssia després d’una lesió medul·lar. El Dr. Josep Valls Solé (Hospital Clínic) es centrarà en intervencions neurofisiològiques no invasives en lesions agudes cerebrals i de medul·la espinal. La Dra. Cristina Suñol (IIBB-CSIC) treballarà en materials electroactius nanoestructurats per a elèctrodes per a estimulació i reparació del sistema nerviós central. La Dra. Carme Solà (IIBB-CSIC) buscarà una nova estratègia terapèutica per al dany agut al sistema nerviós central. I, per últim, la Dra. Valerie Petegnief (IIBB-CSIC) estudiarà la potenciació dels mecanismes endògens de neuroprotecció i reparació del sistema nerviós desprès d’un dany agut. L’IDIBAPS es consolida doncs com un referent en la lluita contra les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

Més informació a: www.tv3.cat/marato

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.