Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 16 de novembre de 2011

Emotiu acte d’homenatge al Dr. Joan Manuel Salmerón

El dia 15 de novembre a les 12:30h va tenir lloc l’acte d’homenatge de l’Hospital Clínic al Dr. Joan Manuel Salmerón, que ens va deixar l’1 d’octubre passat. La sala d’actes Farreras Valentí de l’hospital es va omplir de gom a gom de familiars, companys i col·legues de diversos àmbits que van voler estar presents en aquest acte tan emotiu. La mesa va estar presidida pel Dr. Josep M. Piqué, director general del Clínic, i pel Dr. Josep Brugada, director mèdic del centre, acompanyats pel Dr. Jaume Estany, gerent del Consorci Sanitari de Barcelona i el Dr. Màrius Morlans, president de la Comissió de Deontologia del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

El Dr. Piqué va agraïr, en primer lloc, la presència dels familiars del Dr. Salmerón a l’homenatge que li rendia la que va ser la seva “segona família” i a la què va dedicar bona part de la seva vida personal i professional. El Dr. Piqué va definir al Dr. Salmerón com el “prototip del metge Clínic” per la seva gran qualitat humana, per la seva enorme capacitat de treball i per seu fidel compromís amb el centre.

En les seves intervencions, el Dr. Estany i el Dr. Morlans van destacar el tret característic del Dr. Salmerón de fer-se estimar “de debó” per part de totes les persones amb les què coincidia en les seves diferents responsabilitats, així com la seva gran talla ètica i l’habilitat en trobar ràpidament solucions a problemes i situacions difícils. En el curs del seu panegíric, el Dr. Estany va llançar la proposta d’instaurar un premi anual de reconeixement professional que portés el nom de Joan Manuel Salmerón.

En nom dels diferents serveis i estaments del Clínic amb qui l’homenatjat es va relacionar al llarg de la seva carrera professional van intervenir el Dr. Rafael Molina, president del Comitè de Delegats Mèdics; el Dr. Antoni Mas, hepatòleg i cap del servei d’aquesta especialitat; el Dr. Miguel Sánchez, director d’Urgències, i la Dra. Conxita Bru, ex-presidenta del Comitè de Delegats Mèdics i especialista del servei de Radiodiagnòstic. Tots ells van destacar la gran estima personal i el respecte professional que el Dr. Salmerón -“en Salme”- es va guanyar de tot els col·legues i residents amb qui va treballar, i van coincidir amb els participants anteriors en el do innat que posseïa -ajudat per la seva magnífica veu- d’aportar tranquilitat i serenor als interlocutors, fóssin metges, gestors o pacients.

La Dra. Bru, en el seu parlament dedicat a recordar l’important paper que va tenir el Dr. Salmerón en la implantació al Clínic de la carrera professional, va fer pujar uns graus l’emoció -amb prou feines continguda- dels assistents que omplien la sala al recitar, amb lletra adaptada, un poema de Miquel Martí i Pol pertanyent a Llibre d’Absències.

La Dra. Àngels Escorsell, presidenta de l’Associació Professional del Comitè de Delegats Mèdics, va ser l’encarregada d’entregar l’Insígnia d’Or de l’Hospital Clínic a l’esposa del Dr. Salmerón, que la va rebre en nom de l’homenatjat i de la seva família entre els aplaudiments dels assistents, després del qual el Dr. Brugada va donar una emocionada cloenda a l’acte.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.