Categories

Entrada publicada a:

divendres, 25 de novembre de 2011

El Dr. Juan Carlos García-Pagán, guanyador del V Premi Josep Font 2011 de Mutual Médica

El Dr. Juan Carlos García-Pagán (centre), amb el Dr. Alexandre Darnell, president del Jurat dels Premis, i la Dra. M. Pilar Tornos, membre del jurat i vicepresidenta de Mutual Mèdica.El 22 de novembre es va celebrar l’acte d’entrega dels Premis a la Investigació 2011 en la seu de Mutual Médica a Barcelona. Entre els guardonats aquest any estava el Dr. Juan Carlos García-Pagán, de l’Institut Clínic de Malalties Digestives i Metabòliques (ICMDM), que es va dur el premi Joan Font, dotat amb 3.000€, per l’artícle Ús precoç de TIPS en pacients amb cirrosi i hemorràgia per varius esofàgiques, que va publicar la revista New England Journal of Medicine l’any 2010, amb un factor d’impacte de 53,48.

A més del Dr. García-Pagán, es va premiar el Dr. Alfonso Amado Puentes, del servei de Pediatria del Complex Hospitalari Universitari de Vigo, amb la Beca Mutual Médica, dotada amb 9.000€, pel projecte d’estudi Retràso mental associat a anomalies cromosòmiques. Estudi mitjançant MLPA (Multiples Ligations Probe Amplification); la Dra. Maria Giró Batalla, del servei de Psiquiatria de la Corporació Hospitalària i Universitària Parc Taulí de Sabadell, amb un accèssit de 3.000€ pel treball Neurobiología, bases genètiques i predictores de risc de suïcidi en la nostra població de referència; i el Dr. Lluís Font Vizcarra, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que va rebre un segón accèssit pel seu projecte Efecte dels camps electromagnètics en l’adhesió i la formació de biofilm de 1’s epidermis sobre diferents metalls. En total, aquest any Mutual Médica ha repartit 18.000€ en premis a la recerca.

Ajudes Mutual Médica a la investigació i a la pràctica clínica

Mutual Médica és una entitat sense ànim de lucre que reverteix els seus beneficis no només en els seus mutualistes, sinó també en millorar y ajudar a la investigació mèdica i a la pràctica clínica. Amb aquests objetius, des de fa 20 anys otorga la Beca Mutual Médica, per  finançar un projecte d’investigació, i el Premi Josep Font d’ajuda a la pràctica clínica.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.