Categories

Entrada publicada a:

divendres, 25 de novembre de 2011

Belimumab és el primer tractament específicament desenvolupat per LES en més de 50 anys

El Dr. Ricard Cervera A la presentació de BENLYSTA

GlaxoSmithKline (GSK) i Human Genome Sciences (HGS) han presentat BENLYSTA (belimumab). Es tracta d’un tractament per a pacients adults amb lupus eritematós sistèmic (LES) que tenen alt grau d’activitat de la malaltia i en els quals la malaltia no està controlada tot i les teràpies que reben. Aquest fàrmac és un tractament específicament indicat per reduir l’activitat de LES. El Dr. Ricard Cervera, cap de Servei de Malalties Autoimmunes de l’IDIBAPS – Hospital Clínic de Barcelona i un dels investigadors principals d’aquest medicament, ha participat en la presentació.

El lupus és una malaltia greu, crònica i debilitant que sovint afecta a persones joves d’entre 15 i 44 anys, de les quals un 90% són dones. S’estima que a Europa hi ha 500.000 persones que viuen amb diferents tipus de lupus, incloent-hi el lupus eritematós sistèmic (LES), i que a Espanya hi ha prop de 40.000 persones afectades. La seva evolució natural implica brots esporàdics d’activitat que de forma acumulativa poden causar dany orgànic irreversible i fins i tot la mort.

Segons el Dr Ricard Cervera, “belimumab representa una fita significativa en el tractament de LES i ens proporciona una opció terapèutica addicional per reduir l’activitat de la malaltia en pacients que no responen al tractament estàndard. Belimumab és el primer tractament específicament desenvolupat per LES en més de 50 anys “.

Més informació: Human Genome Sciences

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.