Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 1 de juny de 2011

Èxit de l’última conferència de Fòrum Salut Clínic, “Diabetis i salut”

La sala durante la conferencia de la Sra. JansàLa diabetis s’ha convertit en un problema sanitari de primer ordre, que afecta un 14% de la població i pot tenir conseqüències a llarg termini si el control no és adequat. Aquest ha estat el tema de l’última conferència del Fòrum Salut Clínic, que es va celebrar el passat dijous 26 de maig a l’Hospital Clínic, i que va ser un èxit d’assistència.

La conferència, de títol Diabetis i salut, va estar dividida en dues xerrades. El Dr Enric Esmatjes, cap de la Unitat de Diabetis del Servei d’Endocrinologia del Clínic i Professor Associat de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, va impartir la primera, On som?, on va ensenyar a diferenciar els aliments i begudes que tenen relació directa amb la glucosa a la sang, davant d’aquells que cal controlar per menjar sa però no alteren la glucosa.
La segona conferència, titulada Què ens aporta menjar sa, complementava l’anterior, i la va impartir la Sra Margarida Jansà, infermera de la mateixa unitat que el Dr Esmajes. Aquesta xerrada tractava de l’alimentació, fonamental en la prevenció i tractament de la diabetis, i quins aspectes nutritius, culturals i antropològics del que mengem cal tenir en compte.

Fòrum Salut Clínic és un cicle de conferències de divulgació sanitària que respon a la voluntat de proximitat amb els ciutadans i la vocació docent del Clínic. Us recordem que l’entrada és lliure i no cal reservar.

La propera conferència serà Mantenir la qualitat de vida tot i l’artrosi i el dolor en les articulacions. Us esperem el dijous 30 de juny a les 18:30h a la Sala d’Actes Farreras Valentí de l’Hospital Clínic (C / Villarroel, 17. escala 9, 3 ª planta).

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.