Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 22 de juny de 2011

El Clínic i Novartis segellen la seva aliança per impulsar el programa Interlife a Kenya

El Dr. Josep Brugada, director médico del Clínic, el Dr. Josep María Piqué, D. Francisco Ballester y el Dr. Joan Gibert, Director de la Unitat Hospitalaria de NovartisL’Hospital Clínic de Barcelona seguirà col·laborant amb l’empresa Novartis en el projecte Interlife. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu convertir l’Hospital Nacional de Kenya (KNH) en un centre d’excel·lència en trasplantament renal a Kenya, de referència per a tot l’Àfrica-subsahariana. El passat divendres 17 de juny, ambdues institucions van signar un acord de col·laboració, de la mà dels seus directors generals, D. Francisco Ballester per part de la farmacèutica, i el Dr Josep Maria Piqué, del centre català.

El Clínic, amb el suport de la Societat Espanyola del Trasplantament, participa en la formació i capacitació de professionals al centre kenyà. Per això, ha enviat un grup d’especialistes en diversos camps per tal de tutelar la seva formació en trasplantament renal. L’equip mèdic coordinador està liderat pel Dr. Federico Oppenheimer, cap de la Unitat de Trasplantament Renal del Clínic, el Dr. Antonio Alcaraz, cap del Servei d’Urologia, la Dra. Conxita Monsalve, anestesista; juntament amb Ana Palacio, infermera quirúrgica del Servei d’Urologia del mateix centre. L’equip el completa la Dra. Núria Saval, coordinadora mèdica del projecte a Novartis.

Des de la posada en marxa del programa Interlife el 2010, el KNH ha realitzat un total de 42 trasplantaments renals de donant viu, una activitat comparable a la dels principals programes espanyols de trasplantament renal de donant viu. A més, el període mitjà de recuperació s’ha reduït fins a un 50% en comparació amb les xifres prèvies a la implementació del projecte a Kenya, un país amb 40 milions d’habitants i 6.000 pacients anuals d’insuficiència renal.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.