Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 15 de juny de 2011

Augmenten els trasplantaments i donacions d’òrgans a Catalunya

OCATT

Els trasplantaments i donacions d’òrgans han augmentat a Catalunya durant el primer quadrimestre de 2011. Segons l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), les donacions d’òrgans van augmentar en un 19,4% durant aquests quatre mesos, sobretot en els casos de mort encefàlica. També s’han incrementat la majoria de trasplantaments d’òrgans, com els renals i els cardíacs que se situen per sobre del 25%, o el hepàtic que frega un augment del 50%.

A més, els trasplantaments procedents de donants vius s’han mantingut estables. A Catalunya es realitzen el 52% del total de trasplantaments renals procedents de donants vius d’Espanya, un dels països amb majors taxes de donants del món. Des de l’any 1971, i fins a abril de 2010, s’han realitzat un total de 16.594 trasplantaments. Un sol donant al qual s’extreuen tots els òrgans pot donar fins a 57 anys de vida a tots els que reben un òrgan. Com més donants hi hagi, major serà el nombre de vides que es puguin salvar.

Per a més informació sobre la donació: 93 339 83 03
www.ocatt.gencat.cat/

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.