Categories

Entrada publicada a:

divendres, 27 de maig de 2011

Les empreses de Barcelona Activa visiten l’IDIBAPS per estudiar vies de col·laboració

Barcelona_activa_idibaps
En una activitat organitzada conjuntament per BCN Activa i l’IDIBAPS, el dijous 26 de maig es van reunir al Centre Esther Koplowitz  representants d’11 empreses de diversos sectors, que abastaven des de la informàtica a l’alimentària. Totes elles eren nascudes a l’entorn de BCN Activa i es van reunir en una trobada informativa sobre l’IDIBAPS i de la innovació a l’entorn del Hospital Clínic. Hi va participar el Dr. Joan Bigorra, Director d’Innovació de l’Hospital Clínic, el Dr. Albert Barberà, Coordinador científic de l’IDIBAPS i Albert Zamora, Responsable de l’Oficina de Gestió de la Innovació. Isabel Montals va coordinar l’assistència de les empreses des de  BCN Activa, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona.

La sessió va tractar sobre l’estructura, organització i funcionament de l’IDIBAPS, fent especial èmfasi en les seves plataformes científiques, la seva producció científica i projectes de futur, com el Parc BZ Barcelona Innovació. També es va contextualitzar la situació de la innovació, per exemple la importància de la recerca traslacional, els factors culturals de la innovació o la col•laboració amb la indústria biomèdica. Amb més detall es va aprofundir en los diferentes modelos de col•laboració amb empreses: llicència, acord estratègic, codesenvolupament kit diagnòstic, etc.

Alguns dels temes que més van interessar als participants van ser els de medicina personalitzada, medicaments orfes, funcionalment de la finançament de la recerca o els processos de certificació a la institució.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.