dimecres, 25 de maig de 2011

La fundació Genoma Espanya participa en el capital d’ImmunNovative Depelopments

ImmunNovative Developments

ImmunNovative Developments (IND) és una ‘spin-off’ universitària de base biotecnològica creada al febrer de 2010 i que desenvolupa nous fàrmacs per a la prevenció i tractament de malalties inflamatòries de base immunitària. L’equip emprenedor està liderat pel Dr. Josep Lluís Falcó (director executiu del ‘spin-off’) i el Dr. Francisco Lozano (consultor sènior del servei d’Immunologia de l’Hospital Clínic i professor titular d’Immunologia de la Facultat de Medicina de la UB).

Una de les línies d’investigació actuals de l’IND es centra en productes ‘first in class’, d’ampla espectre d‘acció i que no generen resistències davant agents infecciosos. Actualment, estan en fase de desenvolupament dos fàrmacs que representen la primera teràpia biològica d’ampli espectre contra la sèpsia, inclús en quadres clínics greus degut a soques microbianes multiresistents a les teràpies antibiòtiques convencionals. Es tracta de proteïnes endògenes naturals, constituents normals del nostre sistema immunitari, i per tant amb baixa o nul•la immunogeneïcitat i toxicitat.

Un cop acabat amb èxit el primer cicle de finançament privat, l’IND prossegueix amb el seu pla de captació de socis per completar el seu capital privat. L’aportació de Genoma España ha estat clau per poder fer front a les despeses d’una de les etapes més crítiques i costoses del moment actual del desenvolupament: la prova del concepte d’eficàcia en models animals no rosegadors. A partir d’ara, l’IND es converteix en un membre de la cartera tecnològica de Genoma España.

La Fundación Genoma España és una fundació participada majoritàriament pel ministeri de Ciència i Innovació, que promou la transferència tecnològica dels centres públics d’investigació cap a empreses biotecnològiques. Genoma España avalúa l’oportunitat tecnològica i comercial de totes aquelles ‘spin-off’ que disposin d’un resultat d’investigació amb potencial comercial. En aquest sentit, les empreses avaluades positivament, i que accepten les condicions d’ajut de Genoma España, podran beneficiar-se del finançament pel desenvolupament de l’empresa a canvi d’una petita participació en la mateixa, en format d’opció de compra. IND és una de les 4 empreses on Genoma España ha invertit al llarg de 2010, seleccionades d’entre més de 100 propostes.

Sobre ImmunNovative Developments (IND)

IND és una empresa en el sector de la biotecnologia dedicada a la recerca i al desenvolupament de fàrmacs pel tractament de malalties inflamatòries de base immunitària. IND es va crear com una ‘spin-off’ de l’Hospital Clínic i la Universitat de Barcelona en el marc de la captació del potencial comercial de la recerca biotech que es porta a terme a l’IDIBAPS. L’empresa compta en el seu accionariat amb la participació de capital privat i de la Universitat de Barcelona.

www.immunnovative.com

Sobre Fundación Genoma España

Fundación Genoma España és una fundació del sector públic estatal que impulsa el desenvolupament tecnològic, la transferència de coneixement i la innovació, principalment en el sector biotecnològic. Els seus principals objectius són desenvolupar programes i polítiques actives a favor de la innovació, millorar els processos de transferència de tecnologia i coneixement des de les universitats i centres públics d’investigació cap a les empreses, promoure la creació d’empreses de base tecnològica, contribuir en la promoció internacional i fomentar la col•laboració publicoprivada, tot això en l’àmbit de la biotecnologia.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.