Categories

Entrada publicada a:

dijous, 19 de maig de 2011

El Clínic celebra la conferència “Diabetis i salut”

Fòrum Salut ClínicLa diabetis mellitus s’ha convertit en un problema sanitari de primer ordre. Afecta un 14% de la població i pot tenir conseqüències a llarg termini si el control no és adequat. En el món occidental és la primera causa d’insuficiència renal terminal, ceguesa i amputacions. L’alimentació és fonamental en la prevenció i tractament d’aquesta malaltia, de manera que cal considerar els aspectes nutritius, culturals i antropològics del que mengem. Aquest serà el tema de la propera conferència del Fòrum Salut Clínic, que tindrà lloc el dijous 26 de maig, a les 18:30 h, a la Sala d’Actes Farreras Valentí de l’Hospital Clínic (C / Villarroel, 170 escala 9, 3a planta).

La conferència tindrà per títol Diabetis i salut, i estarà dividida en dues xerrades. El Dr Enric Esmatjes, cap de la Unitat de Diabetis del Servei d’Endocrinologia del Clínic i Professor Associat de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, impartirà la primera conferència, On estem?. El Dr Esmatjes ensenyarà a diferenciar els aliments i begudes que tenen relació directa amb la glucosa a la sang, davant d’aquells que cal controlar per menjar sa però no alteren la glucosa. També és important adaptar l’alimentació per a festes, imprevistos i vacances, i mantenir una dieta sana i equilibrada. Per això, la Sra Margarida Jansà, infermera de la mateixa unitat, impartirà la segona conferència, que porta per títol Què ens aporta menjar sa, i que complementarà la del Dr Esmatjes.

Fòrum Salut Clínic és un cicle de conferències de divulgació sanitària que respon a la voluntat de proximitat amb els ciutadans i la vocació docent del Clínic. Us recordem que l’entrada és lliure i no cal reservar.

Us esperem el dijous 26 de maig a les 18:30h a la Sala d’Actes Farreras Valentí de l’Hospital Clínic (C / Villarroel, 17. escala 9, 3 ª planta).

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  1 Comentari

  1. jose r. antoli gandia

   estan adelatando mucho pero creo que si sedieran estucciones para
   comer estarian controlados muchos diabeticos y no iriamos como los
   ciegos dando nos con las subidads y bajadas aquien le an dicho que
   dos alcachofas asadas suben el azucar,, no sabemos comer y no
   noslodicen asi que la s,s, solo dice este año a gastado demasiado
   pero no hacen un recliclaje de los medicos y se ponen al dia nos
   tenemos que gastar las pelas para poder tener una salut un poco mas
   controlada siempre sabiendo que tenemos una bestia que nos esta
   destruyendo sin darnos cuenta asi que estoy entre 75 alos 105 no
   con un descotro de asta 2oo y sobretodo diciendo las cosas claras
   pierdo peso y me encuentro mejor gracias ala Doc. Madalena Purto
   Albero.. gracias por su atencion un salado….