Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 24 de maig de 2011

El Clínic celebra el Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple

Día Mundial de la EMEl dimecres 25 de maig se celebra el Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple (EM), una malaltia neurològica per a la qual encara no existeix cura i les causes encara són desconegudes. A l’Hospital Clínic se celebraran dues xerrades entre pacients, familiars i professionals de la Unitat de Neurologia del centre. El tema de la primera serà l’EM i gènere, i la segona tractarà sobre les noves tècniques de neuroimatge en la malaltia.

El tema del Dia Mundial de l’EM 2011 és Esclerosi Múltiple i ocupació – perspectiva de l’empresari, amb el qual es pretén ressaltar el paper dels empresaris, fonamental a l’hora de facilitar que els pacients d’EM segueixin treballant.

L’esclerosi múltiple és, després de l’epilèpsia, la malaltia neurològica més freqüent entre els adults d’entre 20 i 40 anys, i la causa més freqüent de paràlisi en els països occidentals. Afecta aproximadament a 1 de cada 1.000 persones, sobretot a dones. L’EM actua sobre el sistema nerviós central, i pot provocar una mobilitat reduïda, i fins i tot invalidesa en els casos més greus, de manera que a molts els declaren incapacitats per a la vida laboral des de la seva diagnòstic.

La xerrada al Clínic tindrà lloc el 25 de maig, a les 18,00 h, a la sala d’actes Farreras Valentí de l’Hospital Clínic, c / Villarroel, 170, escala 9, planta 3. Veure invitació.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.